≫ 

Hoće li Zvezdino tajno oružje protiv Olimpijakosa biti Milojevićev 'zaboravljeni' plan sa priprema?

Mnogi se i ne sećaju da je strateg crveno-belih na pripremama u Austriji imao novu ideju za formaciju i stil igre

  • 34

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u utorak ujutru za Atinu, gde ih u sredu od 21 čas očekuje meč 6. kola Lige šampiona protiv Olimpijakosa (RTS 1, Arena Sport 1)!

Remi ili pobeda značilo bi da će crveno-beli na proleće igrati u nokaut fazi Lige Evrope, a navijači s nestrpljenjem čekaju da vide šta je to Vladan Milojević spremio za oproštaj od LŠ.

Sudeći po informacijama koje stižu iz kluba, ali i slike sa poslednjih nekoliko utakmica, Zvezdino tajno oružje u Pireju bi mogao da bude zaboravljeni plan Milojevića sa priprema u Austriji.

Plan da se umesto 4-2-3-1 igra formacija 4-3-3, odnosno da Mirko Ivanić igra iza napadača umesto Marka Marina koji bi delovao po levom krilu.

Marko Marin, Mirko Ivanić Mogu li Ivanić i Marin zajedno da odvedu Zvezdu u LE? Foto: Marko Jovanović

Podsetimo, Telegraf je letos bio na pripremama u Austriji i tada je od strane crveno-belih jasno stavljeno do znanja da se sa tom idejom ulazi u sezonu. Međutim, već na početku se odustalo od te iste, Ivanić je više igrao po boku, iako je Zvezda pružila sjajnu partiju protiv Zenita upravo posle 4-3-3 i sa Ivanićem u sredini.

- Što se tiče sistema, ovaj što trenutno igramo nije 4-2-3-1 nego 4-3-3. Zadnji vezni, dve osmice, dve destke. To je dobar sistem, jer imamo više kombinacija. Ta desetka može da igra i kao drugi špic. Testiramo različite stvari, da ne bude da Zvezda ima samo jedan sistem. I prošle godine sam igrao nekoliko utakmica na toj poziciji. Nisam ni sad klasično krilo. Stojim na liniji i ulazim unutra da bismo pravili probleme rivalu - rekao je Marin tada na pripremama, posle informaciji o promeni formacije.

I sam Ivanić je pohvalio taj plan da on igra u sredini, a kapiten Marin po levoj strani.

- Više mi odgovara da igram u sredini nego na strani. Svašta možemo da očekujemo ove sezone, šef ima dosta zamisli, tu smo da odgovorimo na svaku poziciju na koju nas stavi.

Mirko Ivanić Ivanić protiv Bajerna Foto: Marko Jovanović

Zanimljivo, Zvezda je sviju najbolju partiju u LŠ pružila protiv Olimpijakosa baš u trenutku kada je Marin otišao na bok, a mesto u sredini zauzeo Miloš Vulić.

Marin je, doduše, u poslednjih pola sata više igrao po desnoj strani, Garsija po levoj, dok je Vulić delovao po sredini iza Boaćija i Tomanea. Vulić bi i u sredu u Pireju mogao da bude iza napadača. Ili možda i Ivanić koji je na poslednja tri Zvezdina meča počinjao od starta zajedno sa Marinom.

Milojević je u Beogradu ostavio Dušana Jovančića što znači da će u vezi pozadi igrati Njegoš Petrović i Hoze Kanjas. Možda čak i Vulić, a da Ivanić bude iza napadača, kao što je Milojević zamislio na početku sezone.

Ko zna, možda taj zaboravljeni plan ''spasi'' Zvezdu u smiraj jesenjeg dela sezone.

>>> Interu je potrebna pobeda nad Barselonom večeras (21.00) da bi bio siguran putnik u osminu finala Lige šampiona. Barsa je već obezbedila prolazak, i biće zanimljivo na Meaci, gde je kec 1,68, a dupla šansa X2 (koja bi najviše odgovarala Dortmundu) 2,22. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Barselona.

Video: Milojević zadovoljan posle pobede Zvezde nad Spartakom

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    10. decembar 2019 | 13:31

    Iz KECA U KEC I 4+ !!! NAZDRAVLJE.

  • Nesa CZ

    10. decembar 2019 | 12:29

    Žander klasično krilo, zašto uopšte igra beka...

  • Gagi

    10. decembar 2019 | 10:55

    Grobari sa "3 za 3" iscekivajuci poraz,prateci vesti zvezde ocajni jer su ispali iz takmicenja nizeg ranga za 3...2...1...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA