Zvezdin sastav za Olimpijakos: Milojević ima nikad veću formacijsku i igračku dilemu!

Može li Zvezdi pomoći Mirko Ivanić, povratnik u prvi plan?

  • 35
Vladan Milojević, Zvezda Olimpijakos, sastav Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde pred velikim su ispitom u Ligi šampiona, ulog je 3. mesto i selidba u nokaut fazu Lige Evrope u 2020. godini, pa je Vladan Milojević imao delikatan zadatak pri izboru sastava za ovaj meč.

Crveno-beli su, za razliku od prošle godine kada je kičma ekipe bila jasno definisana, ove godine prilično "lutali" i eksperimentisali sa postavama u evropskim izazovima. Bilo je to uslovljeno i povredama, formom igrača, pehom sa transferima Bena i Pavkova u poslednjem trenutku, što je uticalo na mogućnost razigravanja većeg broja fudbalera.

To se nije odrazilo samo na defanzivnu liniju, ispred Milana Borjana će sigurni biti Milan Rodić, Nemanja Milunović, Miloš Degenek i Marko Gobeljić, dok vezni red donosi dileme.

Nemanja Milunović Foto: Marko Jovanović

Podsećanja radi, meč protiv Olimpijakosa u Beogradu počeli su Jovančić i Kanjas, Jovančić u Pirej nije doputovao, ali bi španski vezista mogao da dobije novu šansu, iako nije briljirao u nastupima posle kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ipak, veliko iskustvo, naročito ono koje je doneo iz Grčke igrajući za PAOK, moglo bi da mu bude adut za startnu postavu, u kojoj se očekuje i Njegoš Petrović, momak koji je vatreno krštenje dobio upravo kao džoker protiv Grka na Marakani i opravdao očekivanja.

Hose Kanjas Može li Kanjas da opravda očekivanja sa kojima je došao u klub? Foto: Marko Jovanović

Jedina dilema može biti da li će od starta igrati Kanjas ili Miloš Vulić, tehnički potkovaniji igrač koji je u Beogradu doneo preokret - bio je strelac pogotka za izjednačenje protiv Pirejaca.

Što se tiče ofanzivnijeg dela postave, prethodni superligaški mečevi poslužili su kao dobra uvertira u kojoj je i Mirko Ivanić delovao kao igrač koji je konačno pronašao svoje mesto u srcu veznog reda, u kom bi se lako dopunjavao sa Markom Marinom, dok bi striktnije po krilu delovao Mateo Garsija.

Antonio Mendeš Tomane Tomane ima novu šansu za evropski pogodak Foto: Marko Jovanović

To upotpunjuje i letnju priču sa pripremama, na kojima je ovakav raspored delovao prilično obećavajuće i formacijski deluje fluidnije, iz 4-2-3-1 u 4-3-3, o čemu smo već pisali.

U napadu, Tomane je i partijama i pohvalama stručnog štaba, zaslužio priliku da još jednom u Evropi pokaže šta ume i da je došao kao kapitalnije pojačanje - trkački, igrački i fizički deluje daleko spremnije nego u prvom duelu, kada je takođe bio starter.

Stoga se u Atini u odlučujućem izazovu jedna opcija može biti postava Borjan, Rodić, Degenek, Milunović, Gobeljić, Kanjas, Petrović, Ivanić, Marin, Garsija, Tomane, u nešto hrabrijoj varijanti bi Vulić igrao umesto Kanjasa, a postoji još varijanta u kojoj bi dodatno pomeranje izazvao Aleksa Vukanović.

U mečevima sličnog tipa, umeo je da odgovori zadatku i poverenju Milojevića, naročito u defanzivnim zadacima. Protiv Jang Bojsa je to krunisao čak i pogotkom, pa bi sa njim i Garsijom na krilima, došlo do pomeranja u kom bi se Marin vratio na mesto pleja, ali bi uz Petrovića bio Mirko Ivanić - tako bi postavu činili Borjan, Rodić, Degenek, Milunović, Gobeljić, Ivanić, Petrović, Marin, Garsija, Vukanović i Tomane.

Jedno je sigurno - Milojeviću je trebalo mnogo vremena da prelomi oko postave i ne bi mu bilo prvi put da iznenadi čak i svoje igrače odlukom o startnih 11.

Video: Ovako izgleda čuveni Gejt 7, najtvrđe jezgro ultrasa Olimpijakosa

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    10. decembar 2019 | 21:44

    Dilema je da li početi meč sa dva ili sa tri golmana.

  • Davor

    10. decembar 2019 | 22:47

    Ajoj koliko priprema i bombasticnih naslova a dobit ce ladno tri komada...

  • 937

    10. decembar 2019 | 21:56

    Volim Zvezdu ali realno nemamo mi ni ekipu ni igru za ova takmicenja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA