≫ 

Kuzmić pred Baskoniju: Kada nemaš šta da daš, ponesu te tribine da dođeš do pobede

Više puta sam rekao, navijanje i atmosferu koju imamo mi, ima malo koja ekipa u Evropi - istakao je Kuzmić

  • 4
Ognjen Kuzmić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde sastaju se sa Baskonijom u četvrtak od 19 sati u beogradskoj Štark Areni, a to je prilika da crveno-beli upišu novi trijumf posle pobede nad Armanijem u prethodnom kolu. 

Pred meč 13. kola Evrolige Ognjen Kuzmić, istakao je da crveno-beli dobrom igrom u odbrani mogu da se nadaju pobedi u ovom duelu.

- Izuzetno teška liga ove sezone, bukvalno svako svakoga može da dobije. Mi smo pre samo tri nedelje imali skor 2-7, a sada sa tri vezane pobede ušli smo u dobar ritam. Sa druge strane, Baskonija je zabeležila nekoliko poraza, imaju isti skor kao i mi, ali bi bilo neozbiljno da prihvatamo bilo šta osim šansi 50-50 ili ulogu nekakvog favorita u ovoj utakmici. Samo maksimalnom igrom, čvrstom odbranom koja nam je donela dosta dobrog u Evroligi, mi možemo da se nadamo da ćemo ih pobediti. Taj pristup ne važi samo za ovu utakmicu, već za svaku, jer vidimo rezultate u Evroligi ove godine. Šta je više iznenađenje... - rekao je Kuzmić za klupski sajt.

Centar Zvezde rekao je da će podrška navijaca i ovom susretu biti značajna.

- Više puta sam rekao, navijanje i atmosferu koju imamo mi, ima malo koja ekipa u Evropi. Mnogo nam je važna atmosfera i navijanje, nekada kada nemaš više šta da daš, ponesu te tribine i nađeš još nešto da dođeš do pobede. Nikome nije svejedno kada igra protiv Zvezde u Beogradu. Zato pozivam naše Zvezdaše da dođu da nam pomognu, jer ovde je u Evroligi svaka utakmica teška, a do svake pobede je lakše doći sa njima.

Kuzmić se osvrnuo i na kvalitete Baskonije.

- Odlična ekipa, trener Perasović dobro poznaje i grad i klub, sada imaju nekoliko lošijih rezultata. Šengelija je tu već dugo igra dobro, doveli su Henrija i Šildsa, Stauskasa pravo iz NBA lige, Erik je osvojio Evrokup sa Darušafakom. Dip i Fal visoki, odlični skakači, Džening je takođe tu već dve i po sezone. Dobra, iskusna, fizički jaka ekipa protiv koje moraš pošteno da zaradiš pobedu - zaključio je Kuzmić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    10. decembar 2019 | 18:05

    Samo napred

  • 🦂

    10. decembar 2019 | 20:04

    Dovedite pleja još jednog pa dolazimo !

  • Srki

    10. decembar 2019 | 19:50

    Navijači nisu sporni,sporno je što niko neće da se nervira zbog bahatog Filipa Čovića ,tatinog sinčića koji po svaku cenu mora da igra,navijači su rekli svoje ,a vi ste igrači zarobljenici koji treba da dignu glas. SREĆNO !!! Ali bez nas na tribinama!!!!! Volimo te Zvezdo!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA