≫ 

Belgijska tinejdž senzacija obara "srpski" rekord Lige šampiona?

Sedamnaestogodišnji Belgijanac bi uskoro mogao da smeni sa prvog mesta Svilara kao najmlađi golman debitant u elitnom takmičenju

  • 1
marten vandevort

Foto: youtube/KRCGenkofficial

Fudbaleri Genka odavno su se oprostili od plasmana u narednu fazu Lige šampiona, matematički i od Lige Evrope, pa je poslednji meč grupe E protiv Napolija idealna prilika da trener Belgijanaca pruži šansu i nekim igračima koji su dosad bili "u drugom planu".

Prvo ime koje se više od ostalih ističe kao mogući stater je 17-godišnji golman Marten Vandevort, koji bi, u slučaju da upiše start, postao najmlađi golman u istoiji Lige šampiona.

On bi, pod uslovom da ga trener Hans Volf uvrsti u tim u Napulju oborio rekord koji drži Srbin Mile Svilar sa Benfikom.

Sin legendarnog jugoslovenskog čuvara mreže Ratka Svilara je imao 18 godina i 52 dana kada je bio an golu u meču sa Mančester junajtedom 2017. godine.

Vandevort, koji je branio na poslednja dva meča domaćeg prvenstva, pa se otud očekuje i u Napulju, na dan utakmice sa italijanskim timom navršava 17 godina i 287 dana.

Trener Genka Volf ukazao je poverenje tinejdžeru umesto dosad standardnog Gaetana Kukea, dok je još jedan rezervni čuvar Deni Vuković još od jula van stroja zbog kidanja Ahilove tetive.

Vandevort je seniorski debi za Genk upisao 24. septembra na utakmici "Župiler lige".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dekić

    10. decembar 2019 | 20:49

    Pokazao se primio gol u 2gom minutu dribla dvojicu igraca na gol liniji, 2 penala brani kao da je na treningu.. Strašan debitantski meč ni malo slavan za Istoriju!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA