≫ 

Liverpul "izbegao minu" u Salcburgu, ukrotio "bikove" za minut i po, dalje ide i Napoli!

Keita i Salah rešili meč u Austriji, Arkadijuš Milik dao tri gola za poluvreme. Napoli i Liverpul u osmini finala Lige šampiona

  • 4
Fudbaleri Liverpula

Foto: Tanjug/Ap

Ništa od senzacije: Liverpul i Napoli plasirali su se u osminu finala Lige šampiona iz grupe E nakon mečeva poslednje runde u kojima su bez mnogo muke, to se pre svega odnosi na Italijane, savladali Genk i Red Bul Salcburg.

"Redsi" su kao gosti sa dva gola za 100 sekundi u drugom poluvremenu pobedili "Bikove" 2:0, a Napolitanci još lakše Genk 4:0, uz het-trik Arkadijuša Milika u prvom poluvremenu.

Liverpul je grupu završio kao prvi sa 13 bodova, Napoli sa 12, Red Bul je sakupio 7 i nastavlja takmičenje u ligi Evrope, dok je Genk na dnu sa samo bodom.

Red Bul je sanjao veliku pobedu, ona bi za Austrijance, zna se, značila i prolaz dalje, a kako su krenuli sa centra delovalo je da će igrači trenera Marša "pocepati" mrežu osvajača Lige šampiona. Otvorenog garda su jurnuli "Bikovi",  bacili na muke odbranu gostiju, ali i Alisona koji je u dva-tri navrata skidao udarce Minamina i "atomskog napadača" Halanda.

Erling Braut Haland

Napadač Salcburga Haland posle jednog od nekoliko promašaja protiv Liverpula Foto: Tanjug/Ap

Naravno, nije Liverpul ustuknuo, Klopov tim je na isti način odreagovao, pa smo u prvih 20 minuta gledali "run and gun" fudbal i velika uzbuđenja na terenu. Činjenica da su Cican Stanković sa jedne i Alison Beker sa druge strane bili najbolji kateri u prvom poluvremenu dovoljno slikovito govori o tome kako se utakmica odvijala.

Liverpul je imao bolje šanse, Salah se nije proslavio u dve situacije, kao i Keita i Mane, pa se na odmor otišlo u egalu bez golova.

I onda, u nastavku, Liverpul je u samo 100 sekundi rešio utakmicu!

 

Brzina Sadia Manea je nešto sa čime su se najteže nosili igrači Red Bula. Senegalac je u 56. mintu pretrčao svog čuvara, ubacio pred gol, a tamo je Keita glavom pogodio nebranjenu mrežu. Pogodak gostiju kao da je prepolovio borbeni moral dotad sjajnog Salcburga, koji je "hrabro poginuo" u meču odluke...

Fudbaleri Liverpula

Foto: Tanjug/Ap

Nisu se još slegli utisci posle gola Liverpula, a stigao je drugi u režiji Salaha - i to iz gotovo "mrtvog ugla".

Pobegao je Egipćanin čuvaru u toj situaciji, glavom sklonio loptu ispred Cicana Stankovića i poslao loptu tamo gde je samo mogla da prođe, za 2:0 i mat Red Bulu. Liverpul je ovim golom definitivno "ubio" utakmicu, to je bilo jasno pošto Salcburg do kraja nije više ličio na tim koji je do prvog gola bio u egal borbi sa prvakom Evrope.

Itovremeno, u "vrelom" Napulju gde je udarna tema i dalje status trenera Napolitanaca Karla Anćelotija, italijanski tim je imao "zicer" protiv Genka. Pobeda je Napolitancima garantovala prolaz, što se i desilo, a lakše nije moglo - 4:0, uz het-trik Arkadijuša Milika.

Pokazaće vreme da li je voo bila i psolednja Anćelotijeva utakmica na klupi viceprvaka "Čizme".

Valja reći i to da je na golu gostiju u Ligi šampiona debitovao Marten Vandevort, postao čak i rekorder kao najmlađi u istoriji elite, mada neće po dobrom pamtiti debi zbog četiri primljena gola i kiksa za 1:0.

Poigravao se u toj situaciji tinejdžer, previše nonšalantno želeo da reši kritičan trenutak, a onda bio kažnjen od strane Milika koji je sa pet metara pogodio za vođstvo.

U nastavku, još dva gola Poljaka, jedan iz penala, i još jedan sa "bele tačke" u režiji Mertensa stavili su tačku na duel "Davida i Golijata" na San Paolu.

TOK UTAKMICA:

LIVERPUL - SALCBURG 0:2

(Keita 56, Salah 57)

NAPOLI - GENK 4:0

(Milik 3, 26, 37.p, Mertens 74.p)

Liga šampiona, utorak: 

Napoli - Genk 3:0

(Milik 3, 26, 37.p)

Salcburg - Liverpul 0:2

(Keita 56, Salah 57)

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Ajaks - Valensija - 21 sat

Benfika - Zenit - 21 sat

Čelsi - Lile - 21 sat

Dortmund - Slavia Prag - 21 sat

Inter - Barselona - 21 sat

Lion - RB Red Bul Lajpcig - 21 sat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA