≫ 

Šok u Amsterdamu, Tadić i Ajaks ispali iz LŠ, Inter eliminisan uz tri poništena gola

Poznato je osam učesnika osmine finala LŠ, a pored ispadanja tima iz Amsterdama i povrataka Liona "iz mrtvih", istoriju takmičenja ispisao je Fati kao najmlađi strelac u istoriji LŠ

  • 12
Dušan Tadić Foto: Guliver/ Catherine Ivill/Getty Images

Poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona iz grupa E, F, G i H, a "veče odluke" za evropske velikane pored pobeda Liverpula i Napolija, obeležio je i poraz prošlogodišnjeg polufinaliste Ajaksa od Valensije od 1:0, koji ga je koštao nastavka takmičenja. Tako da dalje idu i Barselona, Borusija Dortmund, Lajpcig, Lion, Čelsi, Valensija.

Pravi šok na Johan Krojf Areni u Amsterdamu priredili su navijačima domaći fudbaleri koji nisu uspeli da odigraju onako kako se od njih očekuje, a gol Rodriga, koji je postigao za Slepe miševe u 24. minutu, odveo je njegov tim na drugo mesto grupe H. Sa druge strane, Ajaks je u odnosu na prošlogodišnje polufinale najjačeg evropskog fudbalskog takmičenja, podbacio.

Činjenica, imali su fudbaleri Ajaksa izglednih prilika u drugom delu igre, ređali su prilike, ali gola nije bilo i pored toga što su imali igrača više kada je Gabrijel zaradio crveni karton.

Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Ispadanje Kopljanika, koji će proleće dočekati u ligi Evrope, kao trećeplasirani tim grupe H, pratila je pobeda Čelsija nad Lilom od 2:1, za prvo mesto u grupi. Plavci su poveli su preko Ejbrahama u 19. minutu, da bi petnaestak minuta kasnije Aspilikueta povisio na 2:0.

Do kraja, nekadašnji fudbaler Čelsija Loik Remi, smanjio je u 78. minutu za konačnih 2:1.

Kada je reč o ostalim timovima i grupama, i te kako je bilo dramatično u Grupi F. Barselona je pre poslednjeg kola obezbedila plasman dalje sa prvog mesta, pa je priuštila sebi "luksuz" da na gostovanje Interu dođe bez najvećih zvezda. To je ujedno i dalo nadu Neroazurima da pobedom nad Kataloncima mogu dalje. Ipak, uvodne promašaje Lukakua, kaznio je Perez, posle asistencije Vidala u 23. minutu.

Pred domaćim fudbalerima bio je težak zadatak da preokretom dođu do osemine finala, a nadu navijača probudio je Lukaku pogotkom u 44. minutu.

Zanimljivo, tokom meča, jednom u prvom i u dva navrata u drugom poluvremenu, Inter je dolazio do pogotka, ali je sudija svaki put poništavao iste zbog ofsajda. Do kraja, tačku na loše veče domaćih fudbalera stavio je mladi Fati koji je golom za Barselonu postao najmlađi strelac u istoriji Lige šampiona.

Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, popularni milioneri su u Dortmundu poveli golom Sanča, da bi dramu čitave grupe "zakuvao" Soucek izjednačujućim golom dva minuta pre kraja poluvremena. Ipak, gol vredan borbe plasmana za trofej Lige šampiona postiže Brand u 61. minut.

Na kraju, mnogo uzbuđenja prikazali su timovi grupe H. Pre 6. kola, Benfika je bila poslednjeplasirana sa 4 boda, Lion je imao 7, baš kao i Zenit, dok je Lajpcig zauzimao vodeću poziciju. Ipak, odličan meč i pobeda Benfike od 3:0, donela im je Ligu Evrope, dok je Lion, i pored zaostatka od 2:0, uspeo da izjednači i obezbedi bod vredan oseminefinala.

Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

Mečevi 6.kola Lige šampiona, utorak: 

Liverpul - Salcburg 2:0

Napoli - Genk 4:0

Ajaks - Valensija 0:1

Benfika - Zenit 3:0

Čelsi - Lile 2:1

Dortmund - Slavia Prag 2:1

Inter - Barselona 1:2

Lion -Red Bul Lajpcig 2:2

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miljko

    10. decembar 2019 | 22:57

    Gde je sada taj “veliki” tadic??? Kako se secam ovde se pisalo da je ronaldinjo ili cak kao cakar? Upropastio je Ajax veceras...

  • Paca

    10. decembar 2019 | 23:50

    Slavia iz Praga je pokazala još jednom, kako mali timovi (sa malim budžetom), mogu da se nose sa velikim. Srcem dragi moji fudbaleri..SRCEM, a mi kao navijači to i očekujemo.

  • Nemanja 🇷🇸

    10. decembar 2019 | 23:18

    Uefa mafiaaa KOSOVO JE SRBIJA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA