≫ 

Tri razloga zbog kojih Zvezda nije autsajder protiv Olimpijakosa: U drugom je ključan Milojević!

Ceo ambijent oko meča sa Olimpijakosom stavlja Milojevića u ulogu koja mu najviše odgovara

  • 62
Marko Marin, Vladan Milojević

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde će kao gosti igrati protiv Olimpijakosa, u sredu u 21.00 u Pireju (Arena sport 1, RTS 1), što će biti još jedan ispit karijere i za Vladana Milojevića.

Poznat je Milojević kao uspešan trener, naročito u Grčkoj, gde je gradio i igračku i trenersku kariijeru, novi stepenik  tome može napraviti upravo protiv pirejskih crveno-belih.

Na ovoj utakmici, tri aduta izvdvajaju se kao važna u korist Milojevića, kako bii posle brojnih evropskih imena poput Krasnodara, Kelna, Salcburga, Kopenhagena ili Jang Bojsa arhivirao i Olimpijakos.

Vladan Milojević

Foto: Marko Jovanović

Milojević, doktor za mečeve u kojima je rival blagi favorit

 

Meč je eliminacione prirode i u njima se Milojević do sada najbolje snalazio - o tome svedoči rekorderski niz od preuzimanja ekipe protiv Florijane, pa sve do Jang Bojsa.

Pokazalo se da je trener crveno-belih karijeru izgradio najviše protiv ekipa koje su za nijansu blagi favoriti ispred Zvezde, na kvalitativnoj klackalici između Lige šampiona i Lige Evrope, poput Krasnodara, Salcburga ili Jang Bojsa.

Takođe, ne treba zanemariti ni da je Zvezda umela da iznese već ovaj pritisak pre dve sezone, kada je izbacila Keln sa 1:0 na svom stadionu i obezbedila novi evropski dvomeč sa moskovskim CSKA.

Zato i ne čudi nonšalancija sa kojom je Milojević odgovorio na pitanje o favorizovanosti Olimpijakosa čak i u izjavama srpskih legendi - to je ulog koja mu najviše prija za dobre rezultate.

Vladan Milojević

Foto: Marko Jovanović

Nestabilnost Pirejaca

 

Olimpijakos je igrao promenljivo i sa dosta oscilacija u grčkom šampionatu, pa čak i u Ligi šampiona protiv crveno-belih u Beogradu.

Pirejci su sebi "pucali u nogu" naivno dobivši crveni karton, što je Zvezdi donelo dodatnu dozu samopouzdanja da preokrene.

Sve je jasno pred večerašnji (21.00) meč u Atini - ako izgubi od Olimpijakosa Zvezda ispada iz Evrope, ako odigra nerešeno ili pobedi, na proleće ćemo je gledati u Ligi Evrope. Kvota na duplu šansu X2 je 2,55, dok je kec 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Olimpijakos - Zvezda.

Nemanja Milunović

Foto: Marko Jovanović

Nije Olimpijakos imao ni sreće u prvom kolu protiv Totenhema, nadigrali su Grci Pevce, izjednačili posle 2:0 i bili zatim bliži pobedi, ali nisu materijalizovali svoje šanse. Upravo taj meč nosi uz Zvezdinu pobedu velike zasluge što su crveno-beli u boljoj poziciji pred završno kolo, u kom bi mogli i da iskoriste nešto veći pritisak pod kojim će igrati domaćini.

Dodatni adut crveno-belima je i odsustvo Matjea Valbuene, 35-godišnjeg francuskog majstora, koji je čak otišao u Francusku na terapije kako bi se spremio za ovaj meč, ali nije uspeo da se oporavi - ni Milojević nije odoleo, a da ne spomene važnost ovog igrača.

FK Crvena zvezda, Totenhem

Foto: A. Nalbantjan

Ko bolje zna Grke od Milojevića?

 

U Srbiji, verovatno malo ko. I igračku i trenersku karijeru je Milojević dobrim delom izgradio među Helenima, najbolje ih poznaje i sigurno će imati motiv više da se još jednom dokaže upravo na grčkom tlu.

Zna dobro i vrline i mane Olimpijakosa, protiv koga je daleko lakše biti kompetetivan u odnosu na utakmice protiv Bajerna i Totenhema, iako su Grci protiv Nemaca i Engleza daleko bolje prošli u dvomečima.

Uz to, u timu ima i Marka Marina koji je dve godine proveo u Olimpijakosu, zatim i Hozea Kanjasa, koji je u tri sezone iznosio teret "vrućeg" derbija u dresu PAOK-a, a može biti adut čak i u startnoj postavi.

Video: Delije i Gate 7 zapalili Pirej: Pogledajte žurku pravoslavne braće pred meč Olimpijakos - Zvezda

(Od izveštača Telegrafa iz Atine - B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    11. decembar 2019 | 09:41

    Ovi nasi treneri sve neki Milo jevici ili Milo sevici !!!

  • Rastko

    11. decembar 2019 | 09:45

    Sampion ne treba da se trese pre meca ali kad ga prethodno dusmanski napune onda hteo ne hteo mora .

  • Rastko

    11. decembar 2019 | 09:32

    Nista ne brinite klovnovi uvek za vas gospodu naprave super ambijent.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA