≫ 

Savo Milošević: Ne mogu da predvidim tok meča zbog ove 3 stvari, a još manje koliko će biti navijača

Trener Partizana održao je konferenciju za medije pred meč protiv Astane

  • 17

Trener Partizana Savo Milošević poručio je da će njegova ekipa igrati maksimalno motivisano duel protiv Astane (četvrtak 21.00) u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, iako meč nema rezultatski značaj.

On naglašava da je ekipa na izmaku snage i energije, kao i da zbog žutih kartona ne može da računa na Natha, kao i da je Šćekić pod znakom pitanja zbog povrede, pa ne može da predvidi tok utakmice.

- Očekuje nas još jedna utakmica, pretposlednja u prvom delu sezone, zatvaranje našeg takmičenja u Ligi Evrope, bez obzira što nema takmičarski značaj, za nas je utakmica jako bitna. U ovom momentu ne mogu da predvidim tok sutrašnje utakmice iz dva razloga. Naša ekipa u poslednjih par utakmica je pri kraju sa snagom i energijom, Natho ima žute kartone, tek danas ćemo videti u kom stanju je Šćekić, da li će moći da igra. Druga stvar je ekipa Astane. Ne možemo ni da pretpostavimo u kakvom će sastavu doći. Gotovo je nemoguće predvideti. Moraćemo da damo maksimum tokom svih 90 minuta ako želimo povoljan rezultat - počeo je svoje izlaganje trener Partizana.

Koliko će biti teško motivisati igrače zbog svega što se događalo u poslednje vreme na terenu?

FK Partizan, FK AZ Alkmar, Bojan Ostojić, Saša Zdjelar, Nemanja Miletić, Igor Vujačić, Slobodan Urošević, Vladimir Stojković

Fudbaleri Partizana posle remija protiv AZ Alkmara; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

- Ne mislim da ćemo imati problem motivacije. Momci su svesni da je utakmica svejedno važna. Nama su potrebni bodovi za koeficijent, finansijski nije zanemarljiv novac od pobede. Jako bi bilo dobro da završimo Ligu Evrope sa osam bodova. To je dobar rezultat. Dosta ekipa će sa tolikim brojem bodova proći dalje. Problem je fizička i mentalna snaga. Koliko ćemo moći da se motivišemo u okviru naših trenutnih mogućnosti. Moramo da racionalizujemo snagu na terenu, malo više da razmišljamo, da bismo zadržali energetski nivo, smanjili potršonju na terenu.

Da li je zaostala utakmica sa Radnikom bitnija nego ovaj poslednji meč u Ligi Evrope, bez obzira na novac i koeficijent?

- Od jula, kada je počelo takmičenje, odnosno takmičenja, ja još nisam doživeo utakmicu koja nije mnoog važna.

Koliko publike se očekuje?

FK Partizan, FK Mančester Junajted, Manchester United

Tribine su bile pune protiv Mančester junajteda; Foto: A. Nalbantjan

- Rekao sam već da je rezultat teško prognozirati, a ta druga prognoza je još komplikovanija - kroz osmeh će Milošević.

Sve dosadašnje utakmice Partizana u Ligi Evrope bile su izuzetno efikasne. Može li ova sutrašnja utakmica da bude goleada na oproštaju od navijača?

- Nemam ništa protiv ako bi to značilo tri boda za nas. U dosta utakmica postignuto je dosta golova, ali smo tada imali puno snage, iz čega je proizilazila trka i agresija. Zaista, ne mogu to da obećam za sutra. Nećemo odustati od igre koju smo prikazivali do sada, ali koliko ćemo uspeti u tome i meni je nepoznanica. Imali smo dodatan problem, taj mekan teren na Banjici, koji dodatno troši igrače. Trenutno ne znamo koje su individualne mogućnosti naših igrača pred meč sa Astanom.

Svoje mišljenje o utakmici dao je i bek crno-belih Slobodan Urošević.

Slobodan Urošević

Slobodan Urošević; Foto: Marko Jovanović

- Svakako da nas očekuje teška utakmica. To što smo pri kraju svega, imamo dosta umornih igrača, svi smo na granici, ali opet imamo neku odgovornost da završimo ovo kako treba i ostvarimo povoljan rezultat.

Neke stvari koštale su Partizan mnogo, može li baš na poslednjoj evropskoj utakmici sve to da se popravi. Reč je o dekoncentraciji i gubljenju bodova u završnici.

- Svaka utakmica je drugačija. Mi ćemo se truditi da popravimo neke stvari koje su nas koštale bodova. Pričali smo, razgovarali, uvideli smo neke stvari. Možemo da kažemo da ćemo dati sve od sebe da se to više ne ponovi i da ćemo utakmicu da privedemo kraju kako treba - jasan je Urošević.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    11. decembar 2019 | 13:21

    Pa ko je lud da dodje da se smrzne i da gleda kako sebicni suma i sadik se takmice ko ce da da gol da bi se prodao sto pre zao mi je ali nemamo ni trenera ni igrace

  • Ja...RS

    11. decembar 2019 | 13:53

    Bice jedno 17-18 navijaca ipak je to Evropa, Savo (komso) najbolji si od svih i zadnji izadji i ugasi svjetlo.

  • Milan

    11. decembar 2019 | 13:20

    Vise ce biti frakcija nego navijaca standardno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA