≫ 

Kostobran igrača Intera krio mračnu tajnu: Posle Barse ga optužuju da je fašista

Fudbaler Intera Kristijan Biragi nalazi se na udaru javnosti u Italiji jer su mu na kostobranu uslikani fašistički motivi.

  • 0
Kristijano Biragi, Italija Foto: Guliver/Getty Images/Claudio Villa

Njemu je tokom meča sa Barselonom u utorak uveče ukazivana pomoć i tom prilikom je otkrio kostobran na kom je u italijanska zastava u plamenu i sa glavom rimskog vojnika što je protumačeno kao simbol novo-fašističkog pokreta.

Uz to je bio i natpis "vae victis" - teško pobeđenima, ili "pobeđeni, ne nadajte se dobrom". Ovo su, prema istoričaru Titu Liviju reči galskog vojskovođe Brena koji je u četvrom veku pre nove ere osvojio i opljačkao Rim.

Biragijev menadžer Mario Đufredi je negirao optužbe na račun svog klijenta.

- Boli me što mašta nekih novinara može da pokrene totalno pogrešne predstave o osobi i čoveku kakav je Biragi. To je izmišljotina, a neki novinari su pomislili da je to simbol fašizma. Evo objasniću, natpis "vae victis" se odnosi na film "300" i na Spartance, bitku kod Termopila. To znači da se odnosi na period u istoriji - rekao je menadžer.

Da podsetimo, Inter je u meču sa Barsom poražen 1:2, a jedini gol za "neroazure" je dao Romelu Lukaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA