≫ 

Milojević otkrio zašto je Tomane šutirao penal, pa poručio: Ako sam odgovoran, napustiću klub!

Trener srpskog kluba posle svega tvrdi da ne može da bude nezadovoljan

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je ponosan na svoje igrače posle šest utakmica grupe B Lige šampiona protiv Bajerna, Totenhema i Olimpijakosa, jer se Zvezda do poslednjeg kola borila za treće mesto i nokaut fazu Lige Evrope.

Beogradski crveno-beli su u Atini poraženi od Olimpijakosa sa 1:0, golom Jusefa El Arabija u 87. minutu, pa su Atinjani sa četiri boda obezbedili šesnaestinu finala Lige Evrope, a Zvezda je sa tri završila takmičenje.

- Kao prvo hteo bih da čestitam Olimpijakosu i poželim puno sreće u Ligi Evrope. Što se nas tiče, naše putovanje se završilo u 88. minutu. Mogu da budem ponosan na igrače. Sve je stalo u nekih 90 minuta, ali ne možete da kažete samo za današnju utakmicu. Ovo su utakmice od prvog kola i generalno gledano mogu da budem zadovoljan i posebno ponosan na sve što su uradili do sada - izneo je Milojević prve utiske o čitavom takmičenju od juna, pa do sada.

Nastavio je trener Zvezde o meču i penalima koji su ga odlučili. Prvi je promašio Tomane za Zvezdu, drugi je za Olimpijakos pogodio El Arabi...

- Što se tiče današnje utakmice, došli smo da odigramo dobro. Znali smo otprilike i u većem delu smo neutralisali Olimpijakos gde je najubojitiji. U par navrata morate imati i sreće u ovakvim utakmicama. Sve je stalo u dva penala, mi nismo iskoristili svoj, oni svoj jesu i to je utisak cele utakmice - dodao je Milojević.

Foto: Printscreen Telegraf

Zvezda je od samog starta jasno mogla da se nosi samo sa grčkim predstavnikom, pošto su se i Bajern i Totenhem od starta profilisali kao prejaki.

- Mi smo od početka znali ko je favorit i bila je tema ko će se boriti za treće mesto. Organizacije Lige šampiona i Lige Evrope su drugačije. U LŠ značajnu stvar čini budžet i tu mi ne prednjačimo u odnosu na Olimpijakos. Šteta je što nismo osvojili više bodova u utakmicama, ali hajde da kažemo da je prošao onaj ko je bio jači - kaže Milojević.

Na pitanje da li oseća odgovornost što su mnogi stranci, pristigli tokom leta, bili više promašaji, te da su naneli više štete nego koristi klubu, Milojević kaže će napustiti klub ako ga uprava bude smatrala odgovornim.

- Ja ću kao jedan odgovorni čovek da kažem da je uvek odgovornost moja i najveća. Preuzeću je i nemam nikakav problem da to kažem. Pravićemo analizu kada se završi sezona. Pošto vidim da je većina i kod nas, ne samo u ovoj utakmici, nego u svim koje smo odigrali do sad, bila za mene neshvatljiva, ali takvi smo mi. Ja ću preuzeti odgovornost i u svakom slučaju mi predstoje razgovori sa upravom, pa ako sam odgovoran, ja ću napustiti klub - naglasio je Milojević.

Greece Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Trener Zvezde je bio zadovoljan zbog atmosfere na stadionu Karaiskakis gde su zajedno bili navijači pobratimljenih grupa Delija i Gate 7.

- Apsolutno se slažem zbog atmosfere, mogu da kažem da sam srećan što sam to mogao da doživim na oba stadiona. Igrao sam i kao igrač i kao trener i znam koliko je teško. Za svaku diku i ponos je ljubav između dva ova tima. Mi smo jedan narod, pravoslavni hrišćani, razdvaja nas možda jedino jezik, ali ti nije neka prepreka. Mogu da kažem da sam grčki Srbin, ili srpski Grk i sa ponosom mogu da kažem da i moja deca osećaju veliku privrženost.

Milojević je između ostalog istakao i da je srećan što je posle 25 godina uveo klub u Ligu šampiona, pa podvukao da su crveno-beli institucija za celu Srbiju, sa njim ili bez njega na klupi.

Greece Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Jedno od pitanja novinara odnosilo se i na promašeni penal Tomanea iz 43. minuta meča. Jedanaesterac je skrivljen nad Markom Marinom, koji je inače prvi izvođač kaznenih udaraca.

- Nemojte sad da bacate, objasniću vam, ali mislim da su to stvari koje... nebitne. Jer kad bismo vraćali i Kopenhagen kako su šutirali penale, ništa vam ne bi bilo jasno. Moja odluka je bila da Marin šutira penal, ako on ne može sledeći je Tomane. Marin je odlučio da preda penal i to je to - objasnio je Milojević.

Video: Žanderu niko od igrača Zvezde nije hteo da priđe posle meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doka.czv

    12. decembar 2019 | 00:14

    Napusti... Došlo je do zasićenja, nema više krvi, želje... Hvala za sve do sad... Hoćemo napadačku zvezdu a ne ovako!!! Hoćemo Robija, on se ne bi ko pi*** branio 2.poluvreme...

  • sever

    12. decembar 2019 | 00:10

    Ti si vec trebao napustiti Zvezdu, koja ce ti biti vecno zahvalna jer si tri uzastopne sezone usao u grupne faze evropskih takmicenja, sto je klubu donelo desetine miliona eura i izlazak iz dugova. Ali, sve ima svoj kraj i ti si majstore dostigao vrhunac u klubu i vreme je da ides, kao i Mrkela, koji se ne moze oprati odgovornosti za uzasna tri poslednja prelazna roka i dolazak nevidjenih promasaja (Pesic, Stoiljkovic, Causic, Kafu, Ivanic, Milunovic, Kanjas, La Para, Zander, Garsija....).

  • I tako to.

    12. decembar 2019 | 00:29

    Miloje treba da ostane u Zvezdi jedina klasa ovog tima ali samo pod jednim uslovom. Da mu vise ne nabacuju igrace poput Zali Pare, Znjadera, Tomatina i ostalih kvazi fudbalera. Svi vec znam koliki procenat u kom igracu imaju Terza, Mrkela, Delije i ostali menadzeri. Najgori su ova prva trojca. Aj polako da vidimo ko je sta kriv a ko u pravu. MRKELA deda nesposobni kada su mu pustali VHS kasete da pogleda "klasu" iz poslednje plasirane ekipe da gleda ovog Tomatina on nije nosio naocare. Da ne govorim o Zali Pari ciju su VHS kasetu presnimila deca sa STRUMFOVIMA jer ni u Hadersfildu nije igrao, pa nakon odgledane epizode Mrkela i Terza sa Ciganima odlucuju da ga dovedu u Zvezdu jer je strumf mrgud bas bio simpatican u toj epizodi. Bolje nisu prosli ni sa ostalim igracima. MARIN DECKO JE PREVELIKO OPTERECENJE ZA TIM KAO JEDINA KVAZI ZVEZDA. Pa rasprodajte tu pijacu od 30 igraca. Dovedite za 3.5 miliona onog Wind-a iz Kopenhagena. Posvetite se pravljenu standardne ekipe. Pa cemo mozda nesto napraviti. Navijaci neka navijaju a ne da grade puteve i svercuju migrante (jandera) Mrkela i Tereza otkaz, neka se kaze javno zasto su oterani Zule i Giska iako znamo ali neka se kaze. Pa mi placamo clanarinu i ucestvujemo u klubu hocemo da znamo. Tomatino, BanderA, Zali Para, Manjas, Garsija Mija, Milunovic Bukva zajedno pod ruku sa onom dvojcom (Mrkelom i Terzom) napolje. A ti Miloje nemoj da se brines. Ako te oteraju zbog svojih gresaka neces gladan ostati. I jos jedno koliki je sada dug?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA