≫ 

Gobeljić besno gurao Marina posle gola, Milojević ne gleda penal: 5 stvari koje niste videli na TV-u

Šta se sve dešavalo "iza" oka kamere?

  • 49
Marko Gobeljić Foto: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su bez Lige Evrope u duelu protiv Olimpijakosa - Tomane i Žander su tragičari, još dugo će se pričati o prokockanom i poklonjenom penalu, ali je i pored toga bilo mnogo upečatljivih momenata na utakmici odluke u Ligi šampiona.

Odgovarao je Zvezdi i remi protiv Grka u poslednjem kolu, bila je i blizu cilja, sve je u vodu palo zbog nesthvatljivog poteza Brazilca Žandera.

Njega su čak rivalski igrači tešili posle utakmice, od Zvezdinih je malo ko rešio da mu uopšte priđe, posle meča je samo protutnjao ka autobusu, željan da što pre zaboravi najgoru noć karijere. Pored toga, bilo je još pet zanimljivih momenata utakmice.

Milojević "izgoreo" u prvom poluvremenu

Dugo Milojević nije toliko energično vodio meč kao u prvih 45 minuta pirejskog okršaja. Skoro da nije bilo poteza na koji nije reagovao, posle kog se nije potrudio da dodatno sugeriše svojim igračima šta da rade, a bilo je primetno i da ga je naljutila tranzicija ekipe.

Nekoliko puta je negodovao zbog preskakanja igre i olakog prepuštanja lopte Olimpijakosu, dva puta je u kratkom razmaku porazgovarao sa Garsijom, koji je veliki deo posla obavio u defanzivnim zadacima. Bilo je i prilično burnih reakcija zbog poteza više u napadu, naročito nakon greške u odbrani, koja bi rezultirala šansom za Grke. U drugom delu, daleko mirnije je vodio meč.

Sudija smirivao trenera Zvezde

U nekoliko navrata je Milojević u prvom poluvremenu napustio prostor u kom sme da se kreće, otišavši prilično daleko, što je izazvalo sudijsku reakciju.

Brzo je Milojević posle instrukcija shvatio šta je učinio, pa je uputio izvinjenje četvrtom arbitru, pao je i zagrljaj, nakon čega nije više ponavljao ovaj potez.

Da li je Milojević predosetio promašaj sa bele tačke? 

Sve je delovalo idealno po Zvezdu kada je dosuđen penal. Na belu tačku je pokazano u smiraj prvog poluvremena, Zvezda bi sa dodatnom psihološkom prednošću otišla na pauzu, ali Milojević nije imao snage da isprati Tomaneov šut.

 
 
 
View this post on Instagram
Trener Zvezde je penal Tomanea ispratio tako što je gledao reakciju navijača Olimpijakosa.A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

Prethodno, prvobitni plan i dogovor da Marin izvodi penale nije ispoštovan, što je Milojević objasnio na konferenciji. Ipak, delovalo je kao da nema poverenja - izvođenje najstrože kazne nije ni ispratio, okrenuo se ka navijačima Olimpijakosa i samo slegnuo ramenima kada je video erupciju oduševljenja.

Grci u jednom nisu uzvratili Delijama, bilo je i zvižduka

Navijači Olimpijakosa priredili su spektakularnu atmosferu i doček Delijama, koreografija je prevazišla očekivanja, ali kada je meč počeo, za njih je postojao samo jedan tim.

Za razliku od beogradskog duela, na kom je i tokom utakmice sa Zvezdine tribine kretala pesma posvećena Olimpijakosu, nije bilo povratne reakcije od 1. do 90. minuta.

Video: Sjajna koreografija navijača Olimpijakosa za gostovanje Zvezde

Čak je bilo i burnih zvižduka na račun Rodića koji im je oduzeo malo vremena, zatim i kada je Zvezda napadala posle primljenog pogotka.

Sve to sigurno neće pokvariti utisak navijačima Crvene zvezde, ali dovoljno govori o važnosti utakmice za pirejske crveno-bele.

Marin zaboravio na kapitensku ulogu posle primljenog gola, Gobeljić pobesneo

Posle šokantnog penala i gola Grka, igrači Zvezde kao da su zaboravili da imaju još vremena da napadnu - polako su se i utučeno vraćali ka centru, bez želje da što pre loptu postave za početno izvođenje.

 
 
 
View this post on Instagram
Letargija saigrača posle primljenog gola je prilično naljutila Gobeljića.A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

Među najmanje raspoloženima je bio i kapiten Marko Marin, od kog se očekivalo da dodatno motiviše saigrače, podigne ih i pokrene pred završnicu. Umesto njega, to je učinio Marko Gobeljić, pomalo i Miloš Degenek.

Cela situacija pokazala je da je Degenek i bio u pravu kada je više puta ponovio da ekipi fali "killer instinct". Za početak, nije bilo onog jedinstva koje je ekipu krasilo u ranijem periodu.

Video: Sve greške Žandera

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👏Gobelja

    12. decembar 2019 | 11:45

    Mozete vi pljuvati ovog Gobeljica koliko hocete, Ali decko ima srca, bori se , sve je sekao sinoc. Isti je I Zule Stojkovic bio, ma momci davali krv za Zvezdu...

  • trener

    12. decembar 2019 | 12:52

    Cele utakmice dominacija Olimpijakosa, i sa malo sreće mogli su napuniti Zvezdu. U LS postići samo tri gola, a toliko velicati Marina i ostale, zapitajte se malo Zvezdasi, šta vam je činiti. Ni na jednoj utakmici npr. nije Marin briljirao, čak je izgubio neke lopte na sredini terena kada je Zvezda primila golove.

  • Zulu

    12. decembar 2019 | 14:29

    Borjan, Gobeljic, Gajic, Pankov, Degenek, Jovicic, Petrovic, Vulic, Marin, Vukanovic, Boaci do kraja prvenstva pa kako bude. I uvesti postepeno Nikolica, Burmaza, Erakovica, Piplicu, Gavrica i ostale klince. Ja sam za to i da se zrtvuju dve sezone ali samo da gledam nasu decu kako igraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA