≫ 

Srbija zvanično ostala bez klubova u Ligi Evrope od 2021!

Bitka za nacionalni koeficijent izgubljena je u Pireju

  • 60
Žreb za ligu evrope, FK Partizan, Crvena zvezda Foto: Youtube/UEFA.tv, Wikimedia

Srpski fudbal će od 2021. godine biti u problemu jer neće imati predstavnike u Ligi Evrope, jer zbog novog takmičenja, Konferens lige, koje startuje od sezone 2021/22, samo ekipe iz zemalja koje su među prvih 15 mogu da igraju u Ligi Evrope.

Srbija je uveliko vodila borbu za nacionalni koeficijent ove sezone. U jednom momentu je delovalo da je 15. mesto blizu, a ono osim što donosi predstavnike u kvalifikacijama za Ligu Evrope, daje i dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Međutim, porazom Zvezde od Olimpijakosa u Pireju od 1:0, Srbija je ostala bez ikakve šanse da se domogne 15. mesta, ali je ispadanje Dinama iz Zagreba osiguralo da godinu završimo ispred Hrvatske, te će šampion Srbije sezonu 2021/22 početi od 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Srbija je trenutno na 18. mestu, ispred Hrvatske, dok su ispred nas Grčka, Kipar i Škotska, koja trenutno zauzima 15. mesto.

Naša zemlja bi dobrim evropskim učinkom Zvezde i Partizana, a možda i još nekog srpskog tima mogla naredne sezone ozbiljnije da napadne 15. mesto i da pokuša da za sezonu 2022/23 obezbedi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i povratak u kvalifikacije Lige Evrope.

Ono što je sigurno, 2021. godine na leto nećemo imati tim u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a jedina šansa da se neki naš tim nađe u tom takmičenju jeste ispadanje šampiona u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Video: Sve greške Žandera

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    12. decembar 2019 | 16:36

    Država mora da ugasi fudbal na profesionalnom nivou. Taj sport služi apsolutno samo za mafijašluke i lične interese. Na sve to taj sport u ovoj zemlji iz nekg neobjašnjibog razloga privlači ogroman broj nepsimenih i polupismenih bezobraznih tupsona. Govorim pre svega o tkzv. fudbalskim radnicima. Ovi što vode klubove i savez, menadžeri isl. kolika god da su mafija i koliko god da misle da su namazani, nisu ni svesni koliko su glupi. Imaju sve u svojim rukama i opet nisu u stanju da pronađu pravog talenta među mladim igračima, da angažuju pravog stručnjaka kojem će dati slobodu i na kraju naprave zapažen rezultat. Tako bi zaradili neuporedivo više para. Ipak, oni ništa ne znaju o fudbalu, a misle da je dovoljno da imaju svoje poslušnike i da manje više i nije bitno sa aspekta talenta kog igrača će gurati. Kolumbija ima mafiju ,mnopgo ozbiljniju nego Srbija i kompletan kolumbijski fudbal je u njihovim rukama, pa opet igraju odličan fudbal i fabrikuju vrhunske fudbalere. Slično je i sa Italijom. Dakle, mafijanje nije samo po sebi problem, poenta je u tome što su ovi naši totalni debili, glupanderi. Takvima je država prosto dozvilila da rade i to je jedini razlog što su tu gde jesu. Glupane je vrlo lako rešiti kada za to dođe vreme i zato su oni idelani za sve srpske vlasti.

  • Kosta

    12. decembar 2019 | 13:34

    Gospodo draga, sledeća sezona biće rat, najblaže rečeno između CZ i Partizana! Samo prvak ide u ozbiljno takmičenje, ostali u najbednije ikad otkad postoji Uefa! Spremite se za najprljaviju borbu u istoriji naših šampionata.

  • ...

    12. decembar 2019 | 13:02

    Kad se jedni drugima raduju neuspehu, niko ne igra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA