≫ 

Saznajemo! Partizan "zaključao" Gvinejca: Suma u Humskoj još tri godine!

Vezista postigao dogovor sa čelnicima kluba o nastavku saradnje, koju je inicirao trener Savo Milošević

  • 89
Sejduba Suma; FK Partizan, novi ugovor Sejduba Suma potpisuje novi ugovor sa Partizanom; Foto: Telegraf

Prva želja Partizana u zimskom prelaznom roku, inicirana zahtevom trenera Sava Miloševića, da Sejduba Suma ostane u Humskoj i u narednom periodu – uspešno je realizovana! Gvinejac je postigao dogovor sa čelnicima crno-belih i potpisaće novi trogodišnji ugovor, koji će važiti već od januara 2020. godine, saznaje Telegraf.

To je epilog dvodnevnih razgovora fudbalera i njegovih agenata sa Upravom Partizana, koja je ispunila želju trenera i uspela da zadrži Sumu, iako je na stolu imao dve konkretne ponude iz Turske, ali i mnogo interesovanja iz arapskog sveta i Kine.

Fudbaleru je pre zvaničnih razgovora i trener Milošević protekle sedmice predočio da ozbiljno računa na njega u budućnosti, da želi da gradi tim i igru Partizana oko njega i Bibrasa Natha.

Savo Milošević, Sejduba Suma Ostanak Sejdube Sume je bila prva želja Sava Miloševića; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

U Humskoj su imali tri scenarija na umu kada je u pitanju Sejduba Suma i njegov ugovor. Razmišljalo se da Gvinejac bude prodat u zimskom prelaznom roku, te da se traži novo rešenje, nova “desetka”, ali je procenjeno da na tržištu trenutno nema igračka takvog formata ili da su naprosto preskupi.

Razmišljalo se i o tome da Suma izgura sezonu do kraja, pa da potom napusti klub kao slobodan fudbaler, te da se u letnjem prelaznom roku traži novo rešenje.

Na koncu, odlučeno je da se Gvinejcu ponudi nova saradnja, jer od početka sezone igra sjajno i na mnogo utakmica je bio čovek odluke, čime je i on sam nagrađen, a samim tim se i Partizan osigurao što igrački, što u slučaju da narednog leta dođe ponuda koja se ne odbija. Mada, rekosmo već, struka želi Sumu i Natha u timu i celu sledeću sezonu.

Gvinejac je ove sezone praktično dokazao da ne samo da nije bio promašena investicija, već da se klub žestoko ogrešio o njega, jer se naprosto nije uklapao u pređašnje koncepcije i ideje trenera. Ako se to uopšte moglo i nazvati idejama.

Dolazak Sava Miloševića Sumi, te je od izgnanika i “najnepoželjnijeg fudbalera” došao do statusa miljenika navijača, igrača koji rešava važne utakmice i drži ključeve igre cele ekipe.

U tekućoj sezoni, Suma je odigrao 29 mečeva za crno-bele u svim takmičenjima, postigao je 11golova i upisao devet asistencija i sa Umarom Sadikom čini najubojitiji tandem u srpskom fudbalu.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija Doboj

    12. decembar 2019 | 15:08

    Da je zvezda imala igraca ove kvalitete sinoc dali bi 3 gola..nemamo mi nikoga da zna stat na loptu a kamo li driblati i uputit pas.Ako onaj smotani sadik daje 11 golova znaci da ga neko dobro hrani loptama..To je upravo Suma.Mozemo zavidjeti Partizanu na ovom igracu.Nasi igraci mu ne mogu ni kopacke cistiti..jednostavno je to istina.

  • K A F U

    12. decembar 2019 | 15:15

    I zvezda je zakljucala svoga igraca na tri godine,samo on ne igra a dobija pare...K A F U

  • Zlato

    12. decembar 2019 | 15:27

    Partizan je medju 10 najefikasnijih klubova evrope.Zasto ? Radi dobre vezne linije..natko - suma.zvezda je u ls dala 3 gola halooo 3 gola za 100 utakmica..gdje je taj marin..koga on filuje loptama..lako je indjiji davati iz 3 penala..zato je Suma zlato za partizan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA