Evo koliko je novca Zvezda zaradila od Lige šampiona!

Crveno-beli inkasirali 26.000.000 evra

  • 59

Fudbaleri Crvene zvezde završili su učešće u Evropi porazom od Olimpijakosa u Atini, a to je značilo i kraj nade da će se izboriti evropsko proleće.

Ovogodišnje učešće u Ligi šampiona navijači Zvezde želeće što pre da zaborave, zbog teških i rekordnih poraza od Totenhema i Bajerna, kao i od bolnog ispadanja od Olimpijakosa, posle amaterskog i neshvatljivog poteza Žandera, koji je skrivio penal u 87. minutu.

Ipak, koliko god bolno bilo učešće u Ligi šampiona, značajno je popunilo kasu crveno-belih.

Zvezda je samim ulaskom u Ligu šampiona zaradila 15.250.000 evra, od desetogodišnjeg ranga dobila je dodatnih 2.216.000 evra, a pobeda nad Olimpijakosom bila je vredna 2.7 miliona evra.

Od prodaje karata za mečeve protiv Olimpijakosa, Bajerna i Totenhema, zarada je bila oko 5 miliona evra, uprkos slabijoj popunjenosti Marakane u odnosu na ono što se očekivalo, a od prodatih karata sa utakmica u kvalifikacijama zarada je bila oko 850.000 evra.

Kada sve to saberete, okvirno dobijate zaradu od 26.000.000 evra, što bi trebalo značajno da popraviti finansijsku situaciju na Marakani.

Minuti su crveno-bele delili od dodatne zarade od 900.000 evra, koliko donosi remi, a to bi značilo i mogućnost dodatne zarade u slučaju uspeha u nokaut fazi Lige Evrope, kao i dodatne zarade od karata.

Video: Pogledajte sve greške Žandera na štetu Zvezde u samo 10 minuta na terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    12. decembar 2019 | 17:29

    Meni je sve jedno zaradili oni 26 ili 100 miliona ja od toga nemam nista kao ni 99 % navijaca ali zato se nerviram i zivce pogubih zbog tupavih igraca kao da ja izgubih te milione evra,i zato mars iz evropskih kupova za nas je samo srpska liga i srpski kup pa tu igrajte i zaradjujte

  • Delija Bujanovac

    12. decembar 2019 | 18:00

    Da li će taj novac pomoći Zvezdi da bude ono što treba da bude? Da li će biti dovoljno za normalno funkcionisanje kluba? Neće! Samo privatizacija!!!

  • Pkv

    12. decembar 2019 | 17:12

    Dzabe kad su na igrackom nivou ispod prosle godine.Lepse mi da gledam Zvezdu u Ligi Evrope. Meni kao navijacu nista ne znace milioni ukoliko je igracki kadar isti ili gori u odnosu na predhodnu godinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA