≫ 

Arsenal je postao neljudski klub, tako mi je izmakao iz ruku: Venger iskreno o problemu Tobdžija

Klub se menjao godinama, od 1996. kada je Francuz došao do 2018. kada je otišao

  • 0

Bivši menadžer Arsenala i legenda ovog kluba Arsen Venger naveo je rastuću veličinu kluba kao jedan od problema koji su godinama vodili Tobdžije ka poniranju.

Arsenal već godinama ne može da ozbiljnije figurira u borbi za titulu, jedina i slaba uteha su tri FA kupa od 2004. kada je Arsenal poslednji put trijumfovao u Premijer ligi.

- Ovih dana, veličina kluba ih ponekad onemogućava da zadrže kulturu igre. Kada sam stigao u Arsenal, bilo nas je 80. Kada sam otišao, bilo je 750 ljudi. A kada je toliki broj ljudi u jednoj organizaciji, svako razmišlja o tome da spase sam sebe, više nego da napreduje - rekao je Venger i onda objasnio na šta konkretno misli.

- Za mene postoji nivo razmišljanja o tome kako održati želju? Dok vas je do 150, možete da imate ljudski pristup - znate ime nečije supruge, dece. Moja najveća žal je što je Arsenal od ljudskog kluba postao neljudski, sa ogromnom administrativnom težinom. Pre deset godina biste videli momka koji je dobar, doveli biste ga, dali mu trenerku i bio bi deo tima. Ali, to je prošlost. Sada, ako želite novog fizioterapeuta, morate da pregledate 300 prijava. Tako sam osećao da mi je klub, deo po deo, izmakao iz ruku - objasnio je Francuz.

Venger je otišao iz Arsenala na kraju sezone 2018. godine i tada ga je na klupi zamenio Unaj Emeri. I on je u međuvremenu, nedavno dobio otkaz jer Arsenal i dalje nema rešenje za lošu igru i rezultate.

Video: Prvi samuraj u Partizanu! Brz je poput jaguara, Venger ga doveo u Evropu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA