Mrkela o statusu Milojevića: Premašio je očekivanja u Evropi, ima podršku uprave!

Sportski direktor Zvezde ističe da neće biti promena

  • 40
Vladan Milojević, Mitar Mrkela

Foto: Marko Jovanović

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela otkrio je da neće u narednom periodu razmatrati reči trenera Vladana Milojevića izrečene posle Olimpijakosa u Atini.

Milojević je nakon poraza od grčkog tima 1:0 u šestom kolu grupe B Lige šampiona rekao da je spreman da ode, ako tako uprava odluči.

Mrkela tvrdi da Milojevićevi uspesi iz prethodne tri sezone i jednog učešća u Ligi Evrope uz dva u Ligi šampiona govore u korist trenera.

- Mislim da moramo da budemo ozbiljni i ne možemo zbog gola u 87. minutu jednog trenera koji je postigao sve te rezultate i uspehe da odjednom kažemo da ne valja i da želimo nešto novo. Milojević ima podršku, odlične rezultate i ispunio je očekivanja kada je u pitanju Evropa i ispunjava očekivanja kada je u pitanju domaće prvenstvo, imamo veliku bodovnu prednost u odnosu na konkurente. Kada počinjete nešto, postavljaju se ciljevi, a kada smo Milojević i ja došli cilj je bio da za tri godine imamo Ligu Evrope. Mislim da su ti ciljevi višestruko premašeni - kazao je sportski direktor crveno-belih pre nego se prebacio na teren očekivanja koja je Milojević postavio zajedno sa ostatkom sportskog sektora kluba iz Ljutice Bogdana.

Vladan Milojević

Foto: Marko Jovanović

- Razumem sva očekivanja javnosti, da nije očekivanja Zvezda ne bi ni bila velika kao što je sada. Da li je bilo realno 1960, 1970. ili 1975. godine očekivati da Zvezda bude prvak Evrope pored giganata? Ali, taj san se ostvario. San svih nas zvezdaša je da imamo konkurentnu Zvezdu i moramo da ga sanjamo, koliko god on bio nerealan. Da li će to doći za dve godine, deset ili pedeset, to ćemo videti - objasnio je Mrkela.

Na pitanje da li je Milojević zasićen zbog dve i po godine rada u Zvezdi, jer se stekao takav utisak, Mrkela podseća da to nije neočekivano i naveo to na sopstvenom primeru.

- Mislim da su to neke normalne stvari u svakom velikom klubu postoje ogromna očekivanja i potrošnja svakog ko radi u tom klubu. Malo njih zna da ja imam tri stenta i to nikada nisam eksponirao. Zvezda je mnogo zahtevna i traži maksimum od svakog čoveka - istakao je sportski direktor Zvezde.

Video: Milojević o svom statusu u klubu: Mogu da odem kada god mi se bude reklo, nemam taj problem

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIKULA

    13. decembar 2019 | 21:42

    MILOJEVIC JE NAJBOLJI TRENER U SRBIJI

  • Maks

    13. decembar 2019 | 18:05

    Ja ne znam zasto ljudi pljuju Milojevica I upravu,kao da me znate gde smo bili pre njih.Evropu smo samo mogli da sanjamo.Podrska za sefa

  • Luka88

    13. decembar 2019 | 16:44

    Mrkela, ti bi trebao u misiju rupu da se sakrijes. Trebalo bi te kazniti za svakog igraca kojeg si doveo ovog leta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA