≫ 

Niko ne zna da imam tri stenta: Mrkelina ispovest o stresu u Zvezdi i analiza Lige šampiona

Znali smo da smo inferiorni prema Bajernu i Totenhemu čim su izvučene grupe

  • 26
Foto: Telegraf

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela smatra da se čitava evropska jesen njegovog kluba ne treba posmatrati kroz prizmu jedne posebno loše utakmice sa Bajernom iz Minhena kod kuće.

Zvezda je tada doživela najteži evropski poraz kod kuće u svojoj istoriji, jer je bavarski velikan slavio sa 6:0. Utisak u Atini nije popravljen jer je Tomane promašio penal u finišu prvog poluvremena, a Danijele Orsato je dosudio jedanaesterac u finišu utakmice za Olimpijakos.

Jedan nesmotren potez i igranje Žandera rukom u svom šesnaestercu, možda je koštao Zvezdu proleća, jer je pitanje da li bi Omar Elabdelaui postigao gol glavom posle centaršuta Bukalakisa u 86. minutu, te da li bi Oli uopšte dao gol do kraja iz igre.

Naposletku je i trener Vladan Milojević ponudio da ode, ukoliko mu uprava izglasa nepoverenje...

- Otišli smo u Atinu da popravimo utisak od Bajerna koji je generalno bio loš. Znali smo da možemo više i bolje, želeli smo u Atini da popravimo taj utisak i dobrom igrom se kvalifikujemo za proleće. Desila se šokantna završnica koja svakog može da boli, ali u fudbalu se takve stvari dešavaju i treba se okrenuti utakmicama koje nas čekaju. Jedna od najvećih i važnijih stvari u fudbalu je da se ni uspesi ni nesupesi dugo ne motaju po glavi nego da se svako okrene prvoj sledećoj utakmici i da odigra dobru utakmicu - rekao je Mrkela u razgovoru sa nekoliko novinara među kojima je bio i Telegraf.

Vladan Milojević, Mitar Mrkela Foto: Marko Jovanović

Jedan penal se na kraju ispostavio kao koban po beogradske crveno-bele koji će svoju sreću u nastavku sezone morati da traže u domaćem prvenstvu.

- U fudbalu sve znači, značilo je i što smo prošlo Kopenhagen penalima, tada su oni bili naša srećna okolnost, značilo bi da su se drugačije odvijali i u ovoj utakmici. Generalno mislim da smo dosta toga dobili i da možemo da budemo zadovoljni - nastavlja Mrkela priču i konkretizuje na šta misli.

Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela, Svetozar Mijailović Printskrin: Arena sport 1

- Mislim da možemo da budemo zadovoljni utakmicama protiv Olimpijakosa, nisam nezadovoljan utakmicom u Minhenu. Uvek igrate koliko vam protivnik dozvoli. A mi smo u odnosu na Bajern i Totenhem bili inferiorni u svakom pogledu. To smo znali i po završetku žreba - objašnjava on.

Na pitanje da li je ova sezona bila korak napred ili korak unazad u sportskom smislu, Zvezdin sportski operativac kaže da je situacija veoma slična.

- Mislim da je ista kao i prošla godina, s tim što kad imate iskustvo u Ligi šampiona, onda se očekuje da napravite korak napred, mislim da niko iz regiona nije spreman na to i da je ona maksimum koji može da se postigne. Iskorak je da se nastavi da se igra Evropa - jasan je Mrkela.

Vladan Milojević Foto: FK Crvena zvezda

Činjenica je, međutim, da je Zvezda slabije parirala velikim klubovima, mada je i lani gubila sa 6:1 i 4:0 u Parizu i Liverpulu. Ipak, protiv jednog velikana je ostvarena i pobeda, na Marakani je sa Napolijem bilo 0:0, a sa PSŽ-om je bilo pakleno kod 2:1 za Parižane kada je Zvezda imala terensku inicijativu.

Razlika se u odnosu na ove najjače klubove i u Beogradu videla mnogo jasnije tokom čitavog toka utakmica.

- Mislim da je posledica takvog jednog utiska, a setite se da smo i prošle godine gubili 6:1, 4:0 u Liverpulu... Da smo želeli da budemo konkurentniji ove godine, jesmo i onda kada to želite, dešavaju se i situacije u kojima primite više golova. Protiv Totenhema smo imali neke periode igre koji su utakmicu mogli da odvedu i u drugom pravcu. Tu smo jedno šezdesetak minuta imali i neke svoje šanse i kod 0:0 i kod 1:0 za Totenhem, šansa Van la Pare u stativu i Pavkova. Mislim da je ta utakmica protiv Totenhema dobro išla do 60. Minuta. A utakmica protiv Bajerna je bila ispod tog nekog našeg nivoa - otvoreno će Mrkela.

Mitar Mrkela, Zvezdan Terzić Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Suma sumarum, nije nezadovoljan evropskom sezonom, jer je opet izborena Liga šampiona, mada je tokom nje bilo evidentno da većina stranaca nije ispunila očekivanja.

- Plan je bio Liga Evrope, a da su svi igrači dovedeni pre nego što se ostvarila Liga šampiona, izuzev Van la Pare, mislim da su uloženo opravdali. Gol Garsije u Bernu je doneo Zvezdi ogromne pare u Ligi šampiona - ističe sportski direktor crveno-belih i napominje da bi radije igrao Ligu šampiona u nekoliko sezona jer donosi mnogo više novca od Lige Evrope.

Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela, Vladan Milojević Foto: MN Press

Kao što su prošle godine prema Ljutice Bogdana ispaljene salve hvalospeva, tako su sada i salve kritika. Mrkela lično vodi računa i o jednom i o drugom, više voli kritike, a napominje da ga hvalospevi drže budnijim i opreznijim.

- Mislim da su to neke normalne stvari u svakom velikom klubu postoje ogromna očekivanja i potrošnja svakog ko radi u tom klubu. Malo njih zna da ja imam tri stenta i to nikada nisam eksponirao. Zvezda je mnogo zahtevna i traži maksimum od svakog čoveka - zaključio je Mrkela.

Video: Olimpijakos dao gol iz penala

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivo

    13. decembar 2019 | 17:29

    Pa idi u banju onda, a ne ovde da dovodiš slepce u Zvezdu. Kakav si bio igrač, takav si i direktor... STA JE KANGA za sve ove sto su dovedeni

  • Др

    13. decembar 2019 | 17:08

    Па!? А колико је навијача доживело инфаркт гледајући твоја појачања !?

  • shitoshi

    13. decembar 2019 | 17:25

    Znas koliko ljudi ce zbog tebe da ima ne 3 nego 17 stentova?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA