≫ 

Jeo sam previše i u piću bio prvi, trebalo je da mi udare šamar! Bivši as Reala o propaloj šansi

Sada nema više za čime da žali, ali kaže da mu je porodični život promenio sve iz korena

  • 3

Roberto Soldado je imao šansu da postane veliki igrač, stasavao je u doba "galaktikosa" sa Ronaldom, Zidanom, Bekamom, Raulom, Figom i ostalim fudbalskim veličinama i sve je to prokockao.

Gardijan donosi priču o Špancu koji je od 2000. do 2008. prolazio kroz mlađe selekcije i B tim, a onda i prvi tim Reala (2006-2008), za koji nije bio spreman ni fizički, ni psihički.

Zanimljivo je da od čitave plejade zvezda sa kojima je nastupao, pred svojim sinom ističe jednog - Harija Kejna, najbližeg današnjoj generaciji dece.

- Ako bih birao jedan period u karijeri kada sam bio srećan, bio bi to Totenhem - priča Soldado i vraća se na boravak u Realu.

- Imam sedam kilograma manje nego u Realu sa 21 godinom, kad gledam slike iz tog perioda sramota me je - kaže Soldado, svestan gde je grešio.

- Bio sam derište. Bilo je tamo igrača kao što su Zidan, Figo, Raul koji su bili profesionalci do koske, a ja sam gledao u druge u koje nije trebalo da gledam. Morate da prihvatite svoju odgovornost, da znate šta je prikladno i gde su granice. Ja sam mislio da sam veći od Bekama. Nisam bio mentalno spreman, glava mi nije bila na mestu. Teško je. Voleo bih da sam imao šansu da igram za Real na svojih 100 posto. Pogledam unazad i pomislim kakav sam glupan bio. Neko je trebalo da me uhvati i zalepi mi šamarčinu, pa mi kaže: šta to radiš?! - otvoren je Soldado.

U Realu je problema bilo više. Nije vodio računa o sebi van terena i to se odrazilo negativno i na stanje na terenu.

- Nisam pazio. Jeo sam gomilu hrane. Gledam fotografije i mislim kako sam nameravao da igram sa "galaktikosima" u toj formi? Da sam više vodio računa i bio zreliji možda bih dobio šansu. Ta ideja me proganja ponekad. Ako mi date čašu vina, popio bih je i u trenu oka kroz razgovor popio još jednu. Sa 17, 18 godina da mi neko kaže: idemo na piće, bio bih prvi koji se spremao da izađe napolje. Real je zvao moje roditelje, tata je uzeo dvogodišnje odsustvo, došao u Madrid i postavio granice. Tad sam se uselio kod prijatelja koji je u Granadi, tek posle sam sreo svoju suprugu i sve se smirilo - istakao je Soldado.

Trideset četvorogodišnji napadač je posle Reala igrao za Hetafe, Valensiju, Totenhem, Viljareal i Fenerbahče, a sada nastupa za Granadu.

Video: Predrag Mijatović o Luki Joviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzu

    13. decembar 2019 | 17:25

    Nije bio kalibar za najveće klubove, ali je ostavio veliki trag u ovim, uslovno rečeno manjim, klubovima. Poput Negreda, samo mislim da je Soldado bolji.

  • W

    13. decembar 2019 | 18:13

    Kad si gladan, nisi sav svoj:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA