≫ 

Milimetarske VAR dileme na Enfildu, Salah skratio muke protiv "nikad boljeg" Votforda!

Čudna utakmica u gradu Bitlsa, Egipćanin dao dva gola, gosti se "siti" ispromašivali

  • 2
Liverpul

Foto: Tanjug/AP, Twitter/Mhistawale

Fudbaleri Liverpula nastavljaju da marširaju ka tituli prvaka Engleske, protiv poslednjeplasiranog Votforda su slavili 2:0, ali uz mnogo situacija koje su mogle da "okrenu" utakmicu u potpuno drugom smeru.

Za ovakav ishod najodgovorniji su igrači Votforda, kojima je uzalud što su odigrali jednu od boljih utakmica sezone, ponovo je izostala realizacija, pa je sijaset velikih šansi pred golom Alisona otišlo u nepovrat.

FK Liverpul - FK Votford

Foto: Tanjug/AP

Ne pamti se kada se jedna ekipa u Engleskoj ovako naigrala na "Enfildu", a da nije uspela da postigne makar jedan gol.

"Redsi" tako ostaju suvereni lideri engleskog prvenstva sa 11 bodova više od drugplasiranog Lestera, uz meč više od "Lisica".

Ovo je samo jedna u nizu "stopostotnih" šansi gostjućih fudbalera, ovu nije iskoristio Ismaila Sar, a pre i posle njega "mašili" su Dukure, Delofeu, kome je Alison odbranio u situaciji "jedan na jedan"...

 

Kazna je stigla preko Salaha čiji je momenat majstorstva viđen u 38. minutu. Otvorila mu se situacija da napadne direktnog čuvara, "zalomio" ga je, a potom elegantno poslao mrežu u dalji ugao.

Nastavak meča doneo je vrlo zanimljiv sadržaj i mnogo situacija za brigu navijača Liverpula, bilo je čak i panike u defanzivnoj liniji "Redsa", i to od stubova odbrane Van Dajka i Alisona. Holanđanin je u jednoj situaciji loše "čitao" kretanje svog golmana, izostala je bolja komunikacija, pa je povratna lopta zamalo završila u golu.

FK Liverpul - FK Votford

Foto: Tanjug/AP

Na drugoj strani, situacija vredna pomena bila je ona iz 50. minuta kada je Maneov gol poništen zbog milimetarskog ofsajda u kojem se našao Senegalac, tojest mali deo njegovog tela.

VAR pregledom i povlačenjem linija utvrđeno je da se nalazio u nedozvoljenoj poziciji - procenite i sami da li je donesena ispravna odluka.

Sadio Mane

Foto: witter/Mhistawale

Pritiskali su gosti, nisu odustajali jer su ispred sebe imali neubedljivi Liverpul, ali upravo je ova utakmica pokazala zbog čega je londonski tim najneefikasniji u ligi sa samo devet datih golova.

Što nisu mogli Dukure, Sar, Dini i Grej, jeste još jednom Salah u smiraj meča, i to još jednom majstorijom posle slučajne asistencije Vajnalduma. Vrhunski se snašao Egipćanin u iznenadnoj prilici koja mu se ukazala, petom odigrao i poslao loptu u mrežu, kroz noge igrača Votforda.

 

I ova situacija zahtevala je VAR pregled zbog potencijalne nedozvoljene pozicije, meutim ovaj put je VAR prsudio u korist tima Jirgena Klopa.

Premijeg liga, 17. kolo:

Liverpul – Votford 2:0

Burnli – Njukasl 1:0

Čelsi – Bornmut 0:1

Lester – Norič 1:1

Š. Junajted – Aston Vila 2:0

Sautempton – Vest Hem

nedelja:

M. Junajted – Everton

Vulverhempton – Totenhem

Arsenal – M. Siti

ponedeljak:

20.45 Kristal Palas – Brajton

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    14. decembar 2019 | 18:06

    Kako ovaj celzi ima 29 bodova to mi nije jasno.. Igraju kao Rad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA