≫ 

Partizan dominirao, pa se opet igrao nervima navijača: Pobeda u Surdulici za kraj burne polusezone!

Crno-beli bez greške protv Radnika, Tošić i Sadik promašili "nepromašivo"

  • 92
Takuma Asano Foto: Arena sport

Fudbaleri Partizana savladali su Radnik u Surdulici rezultatom 2:1 u utakmici odloženog 6. kola Superlige, uz golove Sume i Asana za pobedničku stranu, a Luke Mićića za poraženi sastav, i to u 90. minutu.

Biće opet primedbi Miloševića na račun realizacije njegovih igrača, promašili su sijaset prilika od kojih su neke bile za rubriku "verovali ili ne", kao ove dve u režiji Sadika i Tošića koji nisu mogli da požele bolje pozicije da matiraju golmana Radnika Kostića.

Pogledajte ta dva velika promašaja Partizanovih napadača.

Srećom po crno-bele, do tada su već akumulirali osetniju prednost preko razigranog Sume i Asana, te otud i nonšalancija u situacijama koje se "moraju" koristiti. Vredi reći i to da je Partizan bio daleko bolji tim od rivala, od starta je bilo jasno u kom pravcu će ići utakmica, te je bilo samo pitanje vremena kada će kapitulirati odbrana Surduličana.

Desilo se to u 30. minutu: Urošević je nastavio akciju saigrača centaršutem ka Sumi, ovome je Kostić odbranio prvi udarac, ali ne i drugi nakon odbitka.

Bio je to deveti superligaški gol Gvinejca i trenutno je drugi strelac tima iza Sadika.

Nigerijac se i danas ispromašivao, što ovog puta nije bilo kobno po Partizan, pošto je bilo dovoljno municije u nogama njegovih saigrača. Mogao je Partizan i ranije do gola, a najbolju priliku za to imao je u 16. minutu kada su defanzivci Radnika dva puta sklanjali loptu sa gol-crte nakon pokušaja Sume i Asana.

U nastavku - "ista meta, isto odstojanje". Dominacija Partizana i defanziva Radnika.

Crno-beli su drugi gol postigli u 52. minutu nakon kiksa defanzivca domaćeg tima, kome je lopta prešla preko noge, otišla "u for" Asanu, a Ovaj lagano "spakovao" loptuu mrežu.

Uprkos vođstvu, nastavio je Partizan, poučen skorašnjim stresnim iskustvima, da pritiska rivala i traži treći gol kojim bi "ubio" utakmicu, ali on nije došao uprkos velikim prilikama, već pomenutim gore preko Sadika i Tošića.

Pobednik se jasno nazirao, ali je Partizan još jednom ove sezone svoje navijače bacio u stanje nervoze pred kraj meča. Uspvanu odbranu gostiju kaznio je u 90. minutu rezervista Luka Mićić, savladao Klajića, a Surduličani potom imali tri minuta u nadoknadi da prirede senzaciju. Ona je, ipak, izostala, nije bilo jačeg udara na odbranu Beograđana, pa su Savo i njegovi igrači mogli da odahnu...

Radnik - Partizan 1:2

(Mićić 90 - Suma 30, Asano 52)

RADNIK: Kostić - Kričak, Marković (od 60. Mićić), Stevanović, Jokić - Đorđević, Stanisavljević, Mitošević, Tomić (od 77. Bojić) - Pavlov, Makarić (od 77. Danoski).

PARTIZAN: Kljajić - Lutovac, Ostojić, Vujačić, Urošević - Zdjelar (od 90. Smiljanić), Natho - Tošić, Suma (od 72. L. Pavlović), Asano - Sadik (od 82. Stevanović).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra PFC

    15. decembar 2019 | 14:25

    Zao mi ovog sudije Obradovica toliko se covek trudi da Partizanu otkine koji bod ali ne ide pa ne ide, nadmoc je ogromna. Bravo Partizan !

  • Eeee

    15. decembar 2019 | 14:55

    Sad fino od tri svi da pogledate predstavu koja iz nedelje u nedelju uveseljava i ujedno zgrazava celu sportsku javnost.

  • Neuhranjeni

    15. decembar 2019 | 13:35

    Marin je za Sumu smesan lik potpuno. Ako marijana vredi 3 miliona, Suma vredi 20 miliona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA