≫ 

Evrogol Stojanovića, het-trik asistencija Gobeljića: Zvezda pobedom potvrdila titulu jesenjeg prvaka

Gotov je prvi deo sezone u domaćem fudbalu!

RED STAR

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički u odloženom meču šestog kola Superlige Srbije sa 3:1 na stadionu "Rajko Mitić" i pobedom spustili zavesu na jesenji deo sezone.

Strelci su za domaćina bili Nemanja Milunović, Milan Pavkov, koji je dao gol za samo šest minuta provedenih na terenu i ispostavio se kao džoker Vladana Milojevića, a tačku na meč je stavio Aleksa Vukanović.

Tri asistencije je upisao Marko Gobeljić koji je bio najbolji pojedinac u obe ekipe, ali je utakmicu obeležio fantastičan gol Luke Stojanovića, koji je sa centra igrališta "laserski navođenim" udarcem savladao Milana Borjana.

Tokom meča se povredio i Marko Marin, a Zvezda je za taj jedan gol na kraju ipak bila bolji rival na terenu, mada su momci u crnom dobro parirali i imali bolje momente.

Prvo poluvreme, a ništa manje i celu jesenju sezonu u Superligi je obeležio strašan gol, hrabrost i domišljatost Stojanovića.

Zvezda je povela tek što su igrači poskidali trenerke, a nisu propisno stigli ni da se zagreju. Domaćin je dobio korner posle oko minut od prvog sudijskog zvižduka.

El Fardu Ben ga je izveo sa desne strane, lopta se odbila levo do Marka Marina koji je doturio pas do Marka Gobeljića, Zvezdin bek je imao vremena da se namesti i pošalje Nemanji Milunoviću loptu na peterac kao na tacni.

Milunović se samo poklonio i prvak Srbije je poveo sa 1:0 nakon stotinak sekundi igre. Uprkos primljenom golu, bilo je jasno da Čukarički pod palicom Aleksandra Veselinovića ne namerava da se samo brani.

Tako su njegovi igrači izlazili u visoki presing i pokušavali da poremete akcije Zvezde u začetku, ali su slabo branili levo krilo odakle je išla većina napada Zvezde.

Pravih prilika nije bilo, mada je su dueli Gobeljića i Endiajea kod kaznenog prostora Zvezde bili redovna pojava. I baš kada je tempo opao oko dvadesetog minuta, trebalo je da se desi nešto da to promeni.

Desio se napad Čuke u 25. minutu. Luka Stojanović je povukao loptu sa svoje polovine, snimio da je Milan Borjan izašao daleko van svoje crte na golu, odvažio se da šutira sa centra igrališta i - pogodi!

Uz pogotke Tomanea makazicama i onog voleja Matea Garsije, dao je jedan od najlepših, ako ne i najlepši gol sezone u Srbiji.

Doneo je i izjednačenje svom timu koji je od tog trenutka bio nešto opasniji rival. Napadi Čukaričkog su delovali sve smislenije, solidno su igrali Vidosavljević i Veličković, a Stojanović je još jednom šutirao ka Borjanovom golu, ali ga je prebacio u 31. minutu.

Endiaje je potom probao glavom i gađao pored, a Ričmond Boaći je do kraja poluvremena promašio najbolju šansu za domaće. Dobio je loptu od Garsije u šesnaestercu Čuke, fintirao golmana ulevo i u padu šutirao malo pored stative.

Brđani su opasno napali i u smiraj prvog dela igre kada je u svom petercu dobro reagovao Radovan Pankov, ali je njegovu ekipu veliki peh zadesio u 41. minutu kada se povredio kapiten Marko Marin.

RED STAR

Foto: MN Press

Marina je ne terenu zamenio Aleksa Vukanović, a na poluvreme se otišlo nerešenim ishodom.

Drugo poluvreme počelo je novom glavoboljom za Vladana Milojevića, kada se na zemlji našao Njegoš Petrović, a Stojanović posle loše reakcije odbrane pogodio spoljni deo mreže Borjanovog gola.

Inicijativa Čukaričkog nije potrajala dugo, tek do 50. minuta kada su crveno-beli počeli da napadaju. Pokušavali su Garsija i Milunović do 62. minuta.

Gosti su se mučili sa prekidima rivala, njihov golman je odbranama "peglao" sve eventualne propuste svojih saigrača.

RED STAR

Foto: MN Press

U 66. minutu nije morao da reaguje, ali je u spoljni deo mreže pogodio Njegoš Petrović koji je ubrzo zamenjen. Milojević je bacio sve karte na napad i uvede Milana Pavkova.

Taj potez mu se isplatio posle samo pet, šest minuta. Marko Gobeljić je još jednom uspeo da se namesti, centrirao je i Pavkov je u 72. minutu bio na pravom mestu, pred petercem.

Skočio je i glavom pogodio ugao gola Petrovića koji ovog puta nije mogao da reaguje i Zvezda je povela 2:1. Od tog trenutka su crveno-beli navalili da postignu i treći gol i reše dileme u vezi sa pobednikom.

RED STAR

Foto: MN Press

Najbliži tome je bio Miloš Vulić u 78. minutu kada je napravio slalom kroz čitavu odbranu Čukaričkog, izlazi sam ispred Petrovića i ovaj uspeva da mu odbrani zicer!

Međutim, kapitulirao je još jednom do kraja. Igrao se 88. minut kada su Miloš Degenek i Ben presekli akciju Čuke na sredini terena.

Loptu je dobio Gobeljić koji je odigrao dupli pas sa Benom, pa onda i sa Milanom Pavkovim, Pavkov mu je petom vratio loptu u kaznenom prostoru, a Gobeljić je spustio loptu u sredinu za Vukanovića koji je zakucao loptu u mrežu.

Zvezda je ovom pobedom jesenji deo sezone završila sa 55 bodova i ostala prva, dok je Čukarički ostao na četvrtom mestu sa 40 bodova. Između ova dva tima su Vojvodina i Partizan. Crno-beli na drugom mestu imaju 44, a Vojvodina kao treća ima 42 boda.

Timovima Superlige sada sledi zimska pauza i pripreme, a sezona se nastavlja na proleće u februaru.

Drugo poluvreme:

RED STAR

Foto: MN Press

88. minut - GOOOL! Vukanović za 3:1, sada je verovatno sve rešeno!

83. minut - Ofsajd Zvezde, lopta je posle udarca igrača Zvezde stigla do Pavkova koji je bio pred golom Čuke i opravdano je prekinuta akcija.

78. minut - Au kakvu šansu promašuje Vulić! Prošao je kroz četvoricu igrača gostiju, izašao sam na šest, sedam metara ispred Petrovića i golman Čukaričkog je uspeo da mu odbrani čist zicer!

76. minut - Šut Boaćija sa 17 metara, neprecizno, Milojević nezadovoljan potezom svog napadača.

75. minut - Pokušaj Čukaričkog, brani Borjan bez mnogo problema, na drugoj strani kontra Zvezde.

RED STAR

Foto: MN Press

72. minut GOOOL! Pavkov daje gol posle centaršuta Marka Gobeljića! Glavom je špic Zvezde zatresao mrežu i vratio prednost svom timu 2:1.

66. minut - Dobar šut Njegoša Petrovića, njegov prezimenjak ovog puta nije morao da brani jer je lopta pogodila spoljni deo mreže. Boaći se u međuvremenu našao na zemlji posle duela sa Šapićem i Ostojića. Njegoš je ubrzo zamenjen, umesto njega je ušao Milan Pavkov.

61. minut - Nova odbrana Petrovića, probali su igrači Zvezde iz prekida i glavom, skočio je Milunović i udario loptu, ona se odbila od Boaćija i golman Brđana je uspeo da odbrani.

57. minut - Dva dobra pokušaja igrača Zvezde, Mateo Garsija je naciljao dobro u ugao, ali je njegov udarac bio nedovoljno jak pa je golman gostiju mogao da odbrani.

52. minut - Stojanoviću stiže lopta na desnoj stativi posle loše intervencije odbrane Zvezde na centaršut, šutira i pogađa spoljni deo mreže.

RED STAR

Foto: MN Press

50. minut - Prilika iz prekida za Zvezdu, Petković lako reguje i brani udarac glavom sa skoro petnaest metara.

47. minut - Prvi pokušaj u nastavku je imao Čukarički, šutirao je Vidosavljević preko gola. Odmah na startu drugog dela je pao i Njegoš Petrović i izgleda da ni on ne može da nastavi utakmicu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić"! Navijači su na severnoj tribini napravili bakljadu i pravi šou zbog proslave jesenje titule.

Prvo poluvreme:

RED STAR

Foto: MN Press

45. minut - POLUVREME - Opao je ritam u poslednjih nekoliko minuta, naročito od povrede Marina, Zvezda je imala još jedan pokušaj Marka Gobeljića, ali ništa od toga nije ispalo pa je na poluvremenu ostalo 1:1.

43. minut - Marin ne može da nastavi meč, umesto njega ulazi Aleksa Vukanović, veliki peh za Zvezdu pred nastavak utakmice.

RED STAR

Foto: MN Press

41. minut - Marko Marin se povredio i izašao bar privremeno sa terena, Čukarički je iskoristio prednost igrača više i ušao u dobru priliku u kojoj se posle odbitka od noge Milunovića na petercu našao jedan od igrača u crnom. Pankov je uspeo da reaguje i otkloni opasnost.

38. minut - Kakva šansa Boaćija! U jeku napada Čukaričkog, špic iz Gane u polukontri dobija pas od Garsije, fintira ulevo i u padu šutira tik pored stative, Čukarički je imao sreće.

RED STAR

Foto: MN Press

35. minut - Sve bolje kombinuju Vidosavljević i Veličković, Endiaj je bio u prilici, glavom je udario loptu i poslao je neprecizno pored gola, ali nagovestio sve opasniju igru Čukaričkog.

31. minut - Kontra Zvezde, Ben pokušava napamet da centrira i akcija propada. Čukarički se brzo transformisao iz odbrane u napad, lopta je stigla do Stojanovića koji je šutirao preko gola sa nešto više od 20 metara.

27. minut - Delije pružaju podršku svom golmanu uprkos primljenom golu, jer je Borjan nebrojeno puta spsasavao svoj tim u vrlo bitnim utakmicama.

RED STAR

Foto: MN Press

24. minut - GOOOOOL! I to kakav gol Čukaričkog za 1:1! Luka Stojanović je povukao napad svog tima, video je da je golman Zvezde Milan Borjan istrčao van kaznenog prostora jer nije očekivao tako brz napadački odgovor. Stojanović se zbog toga odvažio na šut sa centra igrališta, pogodio mrežu u stilu Dejvida Bekama i dao verovatno najlepši gol sezone u Superligi!

20. minut - Slab tempo na Marakani, Zvezda uglavnom "davi" loptu i pritiska uglavnom po levom krilu, ali za sada ne pogađa završni pas kao što je učinio Gobeljić na početku utakmice.

RED STAR

Foto: MN Press

19. minut - Pankov na petercu sprečava opasnost pred svojim golom, Vidosavljević je probao da pronađe Tedića.

14. minut - Veličković je šutirao sa distance u okvir gola Zvezde, lak posao za Milana Borjana.

RED STAR

Foto: MN Press

9. minut - Novi desni korner i novi zadatak za Bena. Opet lopta na Marina levo, Nemac je probao da lobuje golmana Čukaričkog i pogodio je spoljnu stranu mreže gola gostiju.

6. minut - Igrači Čukaričkog, uprkos rano primljenom golu, igraju visoki presing na polovini crveno-belih i pokušavaju da prekidaju akcije Zvezde u začetku.

2 minut - GOOOL! Zvezda vodi 1:0 već od drugog minuta! Ben je sa desne strane izveo korner i prebacio loptu na suprotnu stranu gde je bio Marko Marin koji je prosledio pas za Gobeljića,  a ovaj je samo podigao centaršut u peterac gde je bio spreman Nemanja Milunović koji je glavom spustio po sredini loptu u mrežu.

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA