≫ 

Da li je upravo počeo skriveni rat Zvezde i Milojevića oko prekida saradnje?

Izjava trenera crveno-belih podgrejala je sumnje u Ljutice Bogdana 1a da on neće biti trener Zvezde

  • 66
Terzic, Mrkela, Milojevic

Foto ilustracija: Telegraf/Marko Todorović

Šta će biti sa Vladanom Milojevićem glavno je pitanje na Marakani i među navijačima Zvezde dan nakon poslednje utakmice jesenje polusezone. Crveno-beli sada imaju odmor do 10. januara, kada bi trebalo da bude izvršena prozivka pred zimske pripreme.

Iako Zvezda na pauzu ide sa prednošću od 11 bodova u odnosu na Partizan, navijači ne mogu da kažu da su prezadovoljni zbog svega viđenog tokom jeseni.

Oseća se da na Marakani postoji određeni manjak energije, da postoji neka vrsta zasićenosti kod igrača i trenera i utisak je da su crveno-belima neophodne promene.

Glavno pitanje tu jeste šta će biti sa Vladanom Milojevićem i da li će on ostati trener Zvezde i posle zimske pauze.

Nakon meča sa Čukaričkim dao je čudnu izjavu. Nije želeo da analizira jesenju polusezonu, već su mnogi stekli utisak da se oprostio od Zvezde u jednoj rečenici.

- Ja bih hteo da pričam samo o današnjoj utakmici, ispostaviće se da će mi ovo biti najdraža utakmica i najdraža pobeda - kratko je rekao Milojević posle meča, okrenuo se i otišao.

Milojevićev odgovor Mrkeli i Mrkelin odgovor Milojeviću

 

Nakon toga se nije pojavio ni na konferenciji za novinare, pravdajući to "privatnim problemima", a tu nije bio i njegov zamenik Milan Kosanović, već se pojavio Vladimir Janković, jedan od pomoćnika u stručnom štabu.

Nekoliko minuta kasnije stigla je i reakcija Zvezde. Mitar Mrkela je na pitanje da li izjava Milojevića znači da on više neće biti trener Zvezde ogovorio:

- Milojević ima ugovor sa Zvezdom do juna 2020. i ostaće trener u Zvezdi dokle god on bude želeo - poručio je sportski direktor Zvezde.

Vladan Milojević, Mitar Mrkela

Vladan Milojević i Mitar Mrkela; Foto: Marko Jovanović

Utisak je da već neko vreme u skrivenim porukama tinja blagi rat između Vladana Milojevića i čelnika Zvezde. Naime, posle Bajerna je Mrkela ničim izazvan istupio javno i u intervjuu za zvanični sajt kluba stao u odbranu Milojevića, iako nije postojao utisak da neko njega označava kao krivca za debakl od Bajerna.

- Mislim da javnost u ovom času ne sme da zaboravi šta je sve Milojević učinio za Zvezdu u poslednje dve godine, koliko toga je doneo i što je važnije koliko može da donese klubu u perodu pred nama - rekao je Mrkela posle meča sa Bajernom, koji je Zvezda izgubila sa 6:0 na Marakani.

Milojevića smo na narednoj konferenciji pitali kako komentariše tu izjavu, nakon koje je on prvi put pokazao emocije i prvi put zaoštrio ton na konferenciji.

- Mogu da odem kada god mi se bude reklo. Nemam taj problem, ja njihovu podršku imam, hvala im na tome - bio je odgovor Milojevića.

Video: Milojević o svom statusu u klubu: Mogu da odem kada god mi se bude reklo, nemam taj problem

Pitanje je samo da li će Milojević već sada napustiti Zvezdu ili kada mu istekne ugovor na leto

 

Vladan Milojević sa Zvezdom ima ugovor do juna 2020. godine, što Zvezdu stavlja u potencijalno opasnu situaciju. Deluje da ni Milojević ni Zvezda više nemaju dugoročne planove kada je u pitanju njegova sudbina na klupi. Pitanje je samo da li će ona biti raskinuta tokom zime, ili će biti završena na leto 2020. godine, kada mu bude istekao ugovor u Zvezdi.

Prema nekim nezvaničnim informacijama koje su ranije mogle da se čuju, Milojević godišnje ima oko 500.000 evra po slovu ugovora. Pošto mu je do isteka ostalo 6 meseci, Zvezda bi, ukoliko bi jednostrano raskinula ugovor, morala da mu isplati oko 250.000 evra.

FK Crvena zvezda, Mitar Mrkela, Zvezdan Terzić, Vladan Milojević

Vladan Milojević sa Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom na potpisivanju ugovora na leto 2017. godine; Foto: Marko Todorović

Deluje da bi raskid saradnje već sada pogodovao i Zvezdi i Milojeviću, ali da je Zvezdi potrebniji. Naime, ukoliko crveno-beli planiraju da na proleće obnove igrački kadar, da daju šansu mlađim igračima i da naprave tim za novi napad na Ligu šampiona tokom leta, sada je idealna situacija da dovede novog trenera, kako bi mogao da prođe i zimske i letnje pripreme, kao i da ima dovoljno vremena da obnovi igrački kadar i da se ekipa navikne na novi sistem rada.

Terzić najavio rekonstrukciju tima i davanje šanse mlađim igračima

 

Novogodišnji koktel i proslava jesenje titule FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić na Zvezdinoj proslavi; Foto: ATA Images

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić je u govoru na proslavi Zvezde najavio rekonstrukciju tima i davanje šanse mlađim igračima, jer crveno-beli imaju 11 bodova prednosti na tabeli, što im ostavlja mogućnost da daju više slobode mlađim igračima, i to deluje kao pripremanje terena za stvaranje tima koji će napadati i Ligu šampiona.

- Želimo da ubrzamo proces formiranja igrača i što pre stanemo iza afirmacije mladih fudbalera. To će nam biti mnogo lakše sada kada imamo 11 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala. U janauru nam predstoji rekonstrukcija i podmlađivanje tima. Sigurno će mladi igrači sada mnogo veću minutažu - rekao je Terzić u govoru na crveno-beloj večeri.

Ukoliko se Liga šampiona bude napadala tako što će se novi trener dovesti nakon što Milojeviću istekne ugovor, postoji velika opasnost da tu ne bude dovoljno vremena za uigravanje. Potpuno je drugačije ukoliko bi taj trener prvo prošao zimske pripreme, zatim i letnje, a u međuvremenu imao dva prelazna roka da skroji tim po svom ukusu i 6 meseci da uigra ekipu i da se igrači priviknu na nove metode rada.

Takođe, ne treba zaboraviti ni na činjenicu da Milojević tokom dve i po godine u Zvezdi nije preterano forsirao mlađe igrače i da se više oslanjao na iskusne i proverene snage, što takođe može biti jedna vrsta skrivene poruke aktuelnom treneru Zvezde.

Sa druge strane, ukoliko trenutno nema adekvatnu ponudu, Milojević nema potrebe da žuri i može da odradi ugovor sa Zvezdom do kraja, da osvoji treću uzastopnu titulu i da se trijumfalno oprosti od kluba, a da do leta razmatra i "skuplja" ponude i da novu ekipu preuzme od starta sezone, da ima vremena da poradi na igračkom kadru i pojačanjima.

Ako bi Zvezda raskinula ugovor pre vremena, onda bi bila dužna da mu isplati sve ono što Milojeviću po slovu ugovora pripada do leta, što sigurno nije najprimamljivija opcija za crveno-bele.

Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela, Vladan Milojević

Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Vladan Milojević; Foto: MN Press

Kakva će biti situacija, verovatno će dati naredni dani, kada bi trebalo da bude urađena analiza učinka Zvezde u jesenjoj polusezoni, gde bi Milojević trebalo da održi sastanke sa Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom, posle kojih bi trebalo da bude poznata i njegova sudbina na klupi crveno-belih.

Da li će na tom sastanku biti i priče o eventualnom raskidu saradnje i načinu na koji bi ona mogla da se izvede, ostaje nam samo da čekamo i vidimo odgovor.

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreni Navijac

    16. decembar 2019 | 17:49

    Kakvi bre debakl, kakvo bre cepanje, kakvi rat to "tinja"... Od kako je sezona pocela krenuli ste sa pisanjem "puklo u svlacionici, pobili se bla bla" sad nastavljate sa upravom i trenerom. Kako vas bre vise nije sramota? Gde smo bili pre 5 godina, a gde smo sada? Jesam li ja tome doprineo? Ili mozda vi koji pljujete po Miloju, Mrkeli i Terzicu? Pustite ljude neka rade svoj posao. Pogresili jedan transfer rok i odmah pljuvanje. Sto ih niste pljuvali posle Krasnodara, Salzburga, Kopenhagena, Young Boysa? Kao navijac Zvezde, ocekujem titulu ove sezone, trud, zalaganje i da su gladni pobeda u Kupu, LE iduce godine. Sve sto urade preko toga (mislim na LŠ, ako uspemo da se ubacimo) , hvala im od srca.

  • Saša

    16. decembar 2019 | 16:50

    Puna podrška direktoru terziću... Zna on šta radi....

  • Milan

    16. decembar 2019 | 16:24

    Vidim ja da je poceo rat "Kako destabilizovati Zvezdu, da pomognemo mladim partizaninma, kad vec ne moze na terenu"...Imaju spin majstora koji je harao devedesetih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA