Kako je Sadik završio u Partizanu: Delovao "šljampavo", Iliev ga preporučio, ali sam video da vredi

Malo je igrača takve brzine koraka, a da su visoki preko 190 centimetara, kaže trener crno-belih Savo Milošević

  • 22
umar sadik

Foto: MN Press

Posle prvih nekoliko utakmica Umara Sadika u dresu Partizana, navijači su se hvatali za glavu, uz raznorazne “epitete” svojstvene samo našem narodu. Sličnu reakciju su imali i izveštači na pripremama u Pohorju, kada se Nigerijac pojavio na prvom treningu i “zanjihao kukovima”, ali je to trajalo sve do prve ili druge kontrolne utakmice, kada je novajlija počeo da iznenađuje. A trener Savo Milošević? Bez ikakve zadrške, odmah posle upoznavanja sa napadačem i prvih nekoliko dana rada, okrenuo se ka novinarima i rekao: “Videćete, Umar će biti odličan...”

Kako je Sadik uopšte završio u Partizanu? Video ga je tadašnji sportski direktor Ivica Iliev još prošle zime i imao je nameru već tada angažuje. Aktiviran je i agent igrača Ivica Pavlović, ali je klub iz Humske bio u teškim finansijskim okolnostima i priča nije mogla da se privede kraju.

umar sadik

Foto: MN Press

To potvrđuje i Milošević, koji je sa svojim stručnim štabom analizirao preporuku, odnosno Sadika i procenio da je fudbaler za Partizan.

- Prva preporuka za Umara Sadika je stigla od Ivice Ilijeva. Gledao ga je ranije i bio je interesantan Partizanu i pre mog dolaska. Kad smo moj saradnik Nenad Cvetković i ja pregledali snimke procenli smo da ima ogroman potencijal – prepričava Savo Milošević.

Video: Savo o zagrljaju sa Sumom: Pričali su mi svašta o njemu

Letos ste odmah po Sadikovom dolasku rekli “biće odličan”. Kako se to vidi?

- Malo je igrača takve brzine koraka, a da su visoki preko 190 centimetara. Na početku je delovao šljampavo, kad smo bili na Pohorju. Dok smo “gazili” ekipi vi novinari ste ste krstili i pitali “šta ovi rade?”. Prvih šest utakmica Sadik je bio umorniji od ostatka ekipe, jer su momci završavali pripremni period, a sa njim smo nastavili da radimo i po povratku u Beograd. Igrao je pod teškim umorom, a trčao je 11 kilometara po meču. Zato sada Sadik i Asano imaju lufta da igraju još mesec dana, a ostali su ušli u umor – objašnjava Savo Milošević.

Podsetimo, crno-beli su već doneli odliku da otkupe Sadika od Rome narednog leta i imaju, po slovu ugovora o pozajmici, pravo preče kupovine. Potrebno je da isplate sumu od 1.600.000 evra, posle čega će Nigerijac stoprocentno biti igrač Partizana.

(Z. I.)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Era

    18. decembar 2019 | 11:05

    Koliko kod da je ovaj "sljampav" za ona tri bukova drveta iz male garaganke pavkov-boaci-tomatino, licno je MESI.

  • Oki

    18. decembar 2019 | 11:44

    Kukali ste na Ilieva i tražili ostavku.Sad ga nagradite jer je doveo dva najbolja igrača Sumu i Sadika.

  • Grobar

    18. decembar 2019 | 13:47

    Momak dao vise golova od pavkova i boaci bez penala a ova dva panja vrede po zvezdinim novinama vise od 10 miliona ?Onda sadika ne dajemo za manje od 15

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA