≫ 

Ajntraht zaradio 110 miliona evra od Jovića, Halea i Rebića, a sad tavori u donjem domu tabele!

Novac nekad nije dovoljan za uspeh...

  • 2
Filip Kostić

Foto: AP/Tanjug

Stotinu i deset miliona evra se slilo u kasu Ajntrahta iz Frankfurta u prošlom prelaznom roku usled prodaje trojice najboljih fudbalera, a rezultat je trenutno 12. pozicija na tabeli Bundeslige, što ne zadovoljava nikog u timu “orlova”.

Sa svega pet pobeda iz 15 utakmica, odnosno samo jednim osvojenim bodom u poslednjih pet mečeva, ekipa naših Kostića, Gaćinovića i Joveljića nimalo ne liči na tim koji je žario i palio Nemačkom, ali će u sredu biti u prilici da u meču sa pretposlednjim Kelnom popravi utisak i ojača svoju poziciju na sredini lestvice nemačkog šampionata.

Neće to biti laka utakmica, uprkos činjenici da se igra u Frankfurtu, na velelepnom stadionu "Komercbank". Veznjak Lukas Toro neće igrati zbog povrede, baš kao i golman Ronou, a kako je i Trap odsutan, na gol će treća opcija Viedvald. Filip Kostić je udarna igla Ajntrahta, mada ni on ne uspeva da pronađe formu (1 gol, 4 asistencije u 14 utakmica), dok će Dejan Joveljić svoju priliku sačekati sa klupe. Pod znakom pitanja je Mijat Gaćinović, koji je pretrpeo udarac u grudi u prošlom duelu sa Šalkeom.

Video: Kako se slavilo osvajanje Kupa Nemačke u Frankfurtu - do trofeja je ekipu vodio Gaćinović

U isto vreme, dok se muči Ajntraht, muči se i trio njihovih nekadašnjih zvezda. Luka Jović koji je prešao u redove Reala iz Madrida za 60 miliona evra i dalje uglavnom sedi na klupi, sa samo jednim postignutim golom u sezoni. Napadač Sebastijan Hale sada nastupa za Vest Hem koji ga je platio 50 miliona evra, ali je zatresao mrežu pet puta u 16 nastupa u Premijer ligi - znatno manje od očekivanog. Istu sudbinu deli i Ante Rebić, ranije zvezda Frankfurta, danas u dresu Milana gde je na dvogodišnjoj pozajmici (u suprotnom pravcu otišao Andre Silva). Brojke za Hrvata su upečatljive - nula golova i isto toliko asistencija na sedam utakmica.

Podsećanja radi, Hale je prošle godine, u polusezoni (do decembra) postigao 9 golova i imao 7 asistencija, Jović je bio još bolji (10 golova u 12 utakmica, uz 3 asistencije), a Hrvat je dao pet golova i dva puta namestio pogodak saigračima.

Ovakve turbulencije, usponi, padovi, atraktivni golovi, puni stadioni i pravi spektakl svakodnevica je Bundeslige. Priliku da se približe zvezdama fudbaleri će imati i danas, u utakmicama Bajer Leverkuzena i Herte (Marko Grujić u prvom timu, 20.30 direktan prenos na Eurosportu), kao i Frajburga i Bajerna iz Minhena (18.30 Eurosport).

Prvi na tabeli je Lajpcig sa 34 boda, ispred Borusije Mehengladbah (31) i Borusije Dortmund (30). Šalke, za koji nastupa naš Matija Nastasić je četvrti tim u Nemačkoj (28), dok je Bajern trenutno tek peti.

Video: Tumbaković: Ne plašim se pitanja o Joviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma igračina

    18. decembar 2019 | 17:14

    Filip Kostić je realno 0 od igrača...a i tim mu je 0 bez ove trojice što su otišli..

  • Mrcke

    18. decembar 2019 | 17:48

    A i kupise Joveljica, sta reci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA