≫ 

Tri gola po kojima svi navijači Zvezde pamte Stankovića: Dva je dao u kultnim derbijima!

Sjajne golove je u karijeri davao Stanković

  • 3
Dejan Stanković Foto: MNPress

Dejan Stanković prodrmao je Topčider odlukom za preuzme FK Crvena zvezda - zbog toga će mnogi navijači kluba sa Marakane gajiti nade da će im trenerski ostati urezan u pamćenje kao i po golovima i uspesima u igračkim danima.

Stanković je u ranim igračkim danima bio poznat po ofanzivnom repertoaru, dalekometnom udarcu i efikasnosti, to ga je iz Zvezde i odvelo u Lacio, gde je postao miljenik navijača upravo po dalekometnim projektilima. Kako mu je karijera odmicala, bio je posvećeniji defanzivi, naročito u Interu, gde se izdvojio golom sa centra Nojeru u Ligi šampiona.

Ipak, sigurno će mu među najdražim golovima u karijeri biti oni u dresu Crvene zvezde, izdvojili su se posebno jedan evropski i dva u večitim derbijima.

Zvezda - Kajzerslautern 4:0, 26. 9. 1996.

Nemci su pobedili u prvom meču sa 1:0, u revanšu je Stanković načeo goste sjajnim pogotkom posle slaloma na 25 metara od gola, što je bila najava veličanstvene karijere.

Mreže su mirovale 45 minuta, onda je Pižon ubacio golobradog vezistu na teren i vratilo mu se višestruko. Stanković je obezbedio produžetke sjajnim pogotkom, u kojima je dao još jedan za 2:0.  Njeguš i Pantelić su postavili konačan rezultat.

Zvezda - Partizan 4:0, 8. 4. 1998.

Večiti derbi koji je obeležio karijeru Stankovića. Dao je dva gola u jednoj od većih pobeda u susretima Zvezde i Partizana, u kom su čak crno-beli imali sreće što rezultat nije bio ubedljiviji.

Stanković je bio zaslužan za početak kanonade zahvaljujući silovitom slobodnom udarcu izvedenom po zemlji, koji je pokrenuo lavinu.

Partizan - Crvena zvezda 1:2, 21. 2. 1997.

Bio je ovo 109. večiti derbi, Milorad Kosanović je bio trener Zvezde, a Dejan Stanković je doneo pobedu Zvezdi osam minuta pre kraja.

Proigrao ga je legendarni Goran Bunjevčević, pasom kakav ga je krasio cele karijere. Uspeo je da pronađe Stankovića na pravom mestu u pravo vreme, loptom u prostor, Deki je jurišao nezdrživo i matirao Kralja laganim udarcem pod prečku.

Video: Audio snimak kojim Dejan Stanković potvrđuje da postaje trener Crvene zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pex

    19. decembar 2019 | 11:58

    Ne znam sta da kazem, hvala ti Miloje za posle toliko godina 3 evrope, 2 lige sampiona, salzburg, kopenhagen, YB, hvala ti i za taj liverpul, hvala ti za tri titule, drago mi je da odlazis koliko toliko neispljuvan, mozda je ovako i najbolje jer sada Dejo ima vremena da podesi tim za evropu a ligu smo prakticno osvojili. Sve najbolje Miloje, legendo. Srecno Dejo.

  • Cc

    19. decembar 2019 | 11:00

    Miloju je malo bilo milion godisnje. Bravo za Dekija pokazao da je pravi Dekija za razliku od ovog Miloja koga gizi propali Partizan u derbiju. Svaka cast za sve Miloje ali nama trener koji nece igrati bunker.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA