≫ 

Liverpul u produžetku došao do trofeja koji mu je nedostajao: Firmino rešio finale sa Flamengom!

Redsi su šampioni sveta iz četvrtog pokušaja, uz napomenu da nikada nisu osvojili KPK koji, doduše, više i ne postoji

  • 15
FK Liverpul, FK Flamengo Roberto Firmino, junak Liverpula Foto: AP/Tanjug

Liverpul je šampion sveta! Golom Roberta Firmina u 99. minutu, Redsi su pobedili Flamengo sa 1:0 (0:0, 0:0) i tako osvojili Svetsko klupsko prvenstvo u Kataru!

Trofej koji im je tri puta izmicao iz ruku i trofej koji im je jedini nedostajao u kolekciji. Uz napomenu da šampion Evrope nikada nije osvojio Kup pobednika kupova, ali da to takmičenje više i ne postoji.

Redsi su se na ovaj način revanširali šampionu Južne Amerike koji ih je davne 1981. godine u svetskom finalu pobedio sa čak 3:0.

LIVERPUL - FLAMENGO 1:0 (0:0)

(Firmino 99)

Liverpul: Alison, Aleksander-Arnold, Van Dajk, Gomez, Robertson, Henderson, Okslejd-  Čemberlen (Lalana 76), Keita (Milner 100), Salah, Firmino (Origi 107), Mane.

Flamengo: Dijego Alves, Felipe Luiz, Rafinja, Cajo, Mari, Everton Ribeiro (Dijego 82), Arao, De Araskaeta (Vitinjo 77), Geršon (Linkoln 102), Brun Enrike, Gabrijel Barbosa.

Ključni trenutak meča dogodio se u 99. minutu kada je sevnula kontra Engleza i kada je Mane ''na tacni'' ostavio loptu Firminu. Ovaj je upotrebio lažnjak, te loptu poslao u nebranjenu mrežu.

Kada se sve sabere, Liverpul je bio bolji rival na terenu. Činilo se da meč neće ni otići u produžetke kada je sudija Al Jasim dosudio penal za Redse u 92. minutu.

Rafinja je oborio Manea, za Al Jasima nije bilo dileme, ali je stigao signal iz VAr sobe da odluku još jednom proveri. I dok su svi čekali da vide da li je Mane bio u kaznenom prostoru ili ne, Al Jasim je pokazao da faula uopšte nije bilo.

FK Liverpul, FK Flamengo Foto: AP/Tanjug

Što se tiče regularnih 90 minuta, najveća drama viđena je na početku prvog i drugog poluvremena, kao i na kraju meča!

Liverpul je u prvih šest minuta imao čak tri šanse za gol - preko Firmina, Keite i Aleksander-Arnolda. Igrači Flamenga kao da nisu ni shvatili da se nalaze na terenu, bili su totalno izgubljeni u tim trenucima.

Ipak, kako je vreme odmicalo brazilski klubs e oslobađa pritiska i preko Barbose i Ribeira, sredinom prvog dela, prvi put su zapretili. Vredno pomena iz prvih 45 minuta jeste samo to što je Flamengo u 32. minutu tražio penal. Konsultovao se sudija sa VAR sobom i samo je odmahnuo rukom.

FK Liverpul, Roberto Firmino Foto: AP/Tanjug

Liverpul je na početku drugog dela pogodio stativu, kada je Firmino nadmudrio sve, ali nije imao sreće. Zatim je i Salah šutirao, da bi Barbosi u 53. minutu Alison ''skinuo'' najbolju priliku za Flamengo.

Nešto slično je i Alves uradio u 86. minutu, kada je ispod prečke izvukao loptu posle šuta Hendersona. Prava drama usledila je u pomenutom 92. minutu. Podsetimo, Liverpul je dobio penal posle faula nad Maneom, ali je VAR ponovo konsultovan da se vidi da li je Senegalac bio unutar kaznenog prostora ili ne. Epilog svega - nije čak bio ni faul.

Evropa je ovim trijumfom uvećala razliku u trofejima nad Južnom Amerikom, trenutno je skor 33:26!

FK Liverpul, FK Flamengo Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzz

    21. decembar 2019 | 20:29

    Da li je realno sta radi RTS? Snimak utakmice da gledamo posle emisije. Kakvo nepostovanje da se prekine prenos na pola!!!

  • VeljkoLazarevac

    21. decembar 2019 | 20:35

    Ovo je strasno... Ugasiti RTS...

  • Doktor

    21. decembar 2019 | 20:34

    Što ste uzimali da prenosite utakmicu, kada niste sposobni da to organizujete. Sramota RTS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA