Dan kada je reprezentacija Jugoslavije odigrala jedan od najlegendarnijih mečeva u istoriji!

Podsetite se šta je bilo u Splitu pre 36 godina

  • 7
Fudbalska reprezentacija Jugoslavije

Printskrin: Youtube/milan vladanovic

Na današnji dan pre 36 godina, odnosno 21. decembra 1983. godine, odigrana je jedna od najlegendarnijih utakmica u istoriji reprezentacije Jugoslavije!

Utakmica kojaa je odvela Plave na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, i to nakon gola u nadoknadi vremena za pobedu nad Bugarskom 3:2 (1:1)!

Pogađate, u pitanju je onaj meč koji skoro svi navijači pamte kroz onaj komentar legendarnog Mladena Delića: Ljudi moji, je li to moguće? Ludnica, šta je ovo?

Radanović je bio strelac tog trećeg gola za plasman na EP, uz podsećanje da bi u slučaju nerešenog rezultata Vels išao na takmičenje.

Podsetite se tog legendarnog video snimka i meča:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. decembar 2019 | 19:15

    Od dobrog fudbala ostala su samo secanja,zavreme Jugoslavije ,Jugoslovenska liga je bila jaca od italijanske,stadioni su uvek bili puni,svaka utakmica je bila derbi ma ko sa kim igrao

  • Sto

    21. decembar 2019 | 22:08

    Se tice sporta ovo su bila srecna vremena. Bili smo vele sila u svim sportovima a klubovi nam nisi bili kante za nabijanje statistike protivnika. Svaka tekma derbi...Kakva crna Spanska i Italijanska liga, bili smo ispred njih, a da ne govorim o Francuskoj i Portugalskoj...danas strahujemo od Kairata, Shamroka i ko zna od koga vec.

  • febo

    21. decembar 2019 | 19:24

    na toj utakmici smo imali vise srece,nego pameti.bugari su bili tolko bolji da nas je bukvalno simovic3-4puta spasio,da ne dozivimo debakl

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA