Kažu da nemam iskustva? Osvojio sam 25 trofeja i znam kako treba da izgleda svlačionica za uspeh!

Dejan Stanković uopšte nema problem sa činjenicom da nema trenerskog iskustva, jer zna ono što treba da znam

  • 24
Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Novi trener Crvene zvezde Dejan Stanković gostovao je na Zvezda TV pre zvanične promocije na Marakani, gde je istakao nekoliko zanimljivih stvari. On se najpre dotakao ideje da uopšte bude trener iako je nekoliko godina ranije rekao da će razmisliti o pozivu trenera.

- Zvezda je onolika koliko si o njoj mislio pre nego što si došao. A ja znam DNK Crvene zvezde. Ona je šampion, ide na pobedu - citirao je Dejan Stanković, a zatim se osvrnuo na trenerski posao u mlađim kategorijama Intera:

- Potpisao sam lep ugovor gde se vodi računa o mlađim kategorijama. To se sve brzo izdešavalo. A da li sam video sebe kao trenera? U tom momentu da, kada mi je došlo u glavu, znao sam da bih želeo.

Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Nikada neću da se vadim na neiskustvo

Usledilo je logično pitanje da li se strahuje što nema iskustva kao prvi trener i što mu je baš prvi posao tako veliki klub kao Zvezda.

- Ja sam u ova dva dana sa Milojem stekao dovoljno iskustva za sve. Kažu neki "Teško je". Pa u Zvezdi je uvek bilo teško, Zvezda je veliki klub oduvek i oduvek je teško.

- Ja sam u karijeri naučio da igram pod pritiskom, uvek sam se borio za titule i trofeje osvojio sam 25 trofeja u karijeri i jako dobro znam kako treba da izgleda svlačionica da bi se napravio uspeh. To vrlo dobro znam. Možda nema tehnički iskustva, ali nikad se neću vaditi na to da nemam iskustva. Računajte i gledajte me kao da imam 10 godina iskustva!

Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Logično je da ja računam na mlade igrače

Stanković je zatim rekao da ima ideju i viziju da forsira mlade igrače iz omladinskog pogona i filijale Grafičara.

- Sa koliko godina sam ja debitovao? S 16 i po godina. Kako ja da nemam ideju da povučem sa sobom mlade igrače. Naravno da će biti proostora za njih, to je moja lična obaveza. Ali, ja moram da napravim atmosferu da ne izgore, da imaju komotnost kad budu igrali za mene i za Zvezdu. Oni su naše zlato. Zvezda ima omladinski pogon, ima filijalu, bićete prijatno iznenađeni kad budete videli.

Na kraju o pojačanjima.

- Imamo vrmena da pričamo o pojačanjima i izlascima iz ugvoora. Im 29 igrača, svi zaslužuju šansu i na kraju ću ja odlučiti ko će dobiti priliku. Prvi deo idemo na Kipar 10 dana gde ćemo raditi svi, a posle idemo Antaliju gde ćemo imati formiranu selekciju - rekao je Stanković.

Video: Stanković po prvi put o tome zašto je izbegavao trenerski poziv

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOJAN S.

    21. decembar 2019 | 22:51

    Puna podrška, pune tribine za novog trenera, za naseg DEKIJA STANKOVIĆA

  • Delija

    21. decembar 2019 | 22:31

    Pobednici su uvek pobednici. Zidan, Gvardiola u svojim pripravnickim mandatima osvajaju prvenstva i LS po nekoliko puta zaredom. Zasto omalovazavanje Dekija i prica o njegovoj strucnosti. Covek se 5 godina uci trenerskom zanatu od najvecih trenera, sto je korisnije nego da 20 godina vodi neki klub u nekoj divljoj ligi. Ne sudite dok ne vidite kako ce Zvezda da igra.

  • Boske100

    21. decembar 2019 | 21:44

    Šta ti znaš? Koje titule, zna se kakva je tvoja karijera bila. U Laciju bi preživio 5 min. da nije bilo Mihe. Bio si samo jedan od 11 na terenu. Ništa bolje nije bilo ni u Inter-u, a pravog "vođu" Dekija smo gledali u reprezentaciji. Stariji reprezentativci su otišli u penziju, a ti nisi mogao da ispuniš njihove kopačke pa da budeš vođa, nego si se blamirao. Hvala i doviđenja Deki, tu našu jadnu blato ligu može Zvezda i samnom na klupi da pobjedi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA