Najskuplji golman sveta je i najteža kiksara: De Hea kriv za poraz, fenjeraš Votford ošamario Đavole

Katastrofa je blaga reč i kada ovako nešto uradi i rekreativac, naročito posle poraza

  • 5
Foto: Printscreen Twitter

Golman Mančester junajteda David De Hea napravio je novi komičan kiks u utakmici sa Votfordom i za samo četiri minuta pokrenuo potpunu autodestrukciju kluba sa Old Traforda koji je poražen u meču 18. kola Premijer lige sa 2:0.

De Hea već neko vreme pravi greške i jednom takvom je uneo nesigurnost u redove svoje odbrane u 50. minutu. Votford je imao prekid, lopta je iz dubine stigla do središta kaznenog prostora odakle je Kristijan Kabasele prebacio na stranu za Ismailu Sara.

Sar je totalno traljavo šutirao i bukvalno kroz ruke De Hee sproveo "žabicu" do bližeg ugla i mreže Mančester junajteda, pa je Votford na Vikaridž Roudu poveo sa 1:0.

Ova reakcija golmana Crvenih đavola je bila samo uvod u ono što će se desiti tri minuta kasnije. Aron Van Bisaka je oborio Sara u svom kaznenom prostoru, Troj Dini je namestio loptu i po sredini šutirao i još jednom savladao nemoćnog De Heu.

Španac je propustio priliku da se iskupi za grešku koju je napravio nekoliko minuta ranije, pa je Votford neočekivano posle 55 minuta igre imao dva gola prednosti.

U nastavku meča je menadžer Crvenih đavola Ole Gunar Solskjer probao da uvede Pola Pogbu, Markus Rašford i Pogba su imali dve odlične šanse, a kada je golman Votforda Ben Foster u završnici meča odbranio Rašfordu šut po zemlji sa desetak metara, Votford je sačuvao mrežu i izbegao neizvesnost.

Upisao je prvu pobedu na svom terenu još od septembra, kada je bio bolji od Svonsija 2:1, a tek treću od avgusta kada je u Liga kupu bio bolji od Koventrija.

Inače, De Hei je greška sa ovog meča bila šesta, koja je prethodila golu i nijedan igrač od početka prošle sezone nije tako skupo koštao svoj klub kao golman Junajteda.

Podsećanja radi, De Hea je letos potpisao šestogodišnji ugovor sa klubom u kom je od 2011. godine. Po tom ugovoru i podacima Sportrac-a, De Hea zarađuje 22.9 miliona evra godišnje i najplaćeniji je golman na svetu.

Junajted posle 18 kola zauzima osmo mesto Premijer lige sa 25 bodova, dok se Votford sa samo 12 bodova nalazi na poslednjem, 20. mestu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Zvezdino pomračenje u Atini: Tomane promašio penal, Marin zicer minut kasnije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todor

    22. decembar 2019 | 17:28

    Golmani, pa i najbolji primaju i ovakve golove, ali ovo je previše... Ali ja ne razumem koji retard treba da budeš, kao ovaj Bisaka, pa da u 16 m ovako startuješ na igrača!?

  • YYY

    23. decembar 2019 | 06:38

    Pa i Borjan je najbolji pa ga prima sa više od pola terena.HE HE HE

  • Nikola

    22. decembar 2019 | 18:19

    Ima li neko sem mene u Srbiji da navija za Votford

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA