≫ 

Kakva je sudbina Zvezdinih igrača i ko je najbliži odlasku? Deki im daje poslednju šansu, pa čistka!

Pred novim šefom stručnog štaba crveno-belih je ozbiljan posao u rekonstrkuciji igračkog kadra

  • 37
Dejan Stanković, igrači Zvezde Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović/Marko Todorović

Dejan Stanković se vratio u Crvenu zvezdu posle 22 godine, ovoga puta u ulozi trenera! Na prvoj konferenciji najavio je promene kada je u pitanju njegov tim, stil igre i to da će forsirati više mladih igrača.

Promene su došle u vidu stručnog štaba koji će sada činiti Miloš Milojević, čudo od trenera iz Švedske, Nenad Milijaš, Nikola Milošević i Dušan Gašić kao trener golmana, a uskoro se očekuje i novi kondicioni trener, koji bi mogao da bude Italijan.

Ono što je najveća nepoznanica, jeste kako će izgledati tim Crvene zvezde pod Dejanom Stankovićem, odnosno šta planira sa mnogim strancima koji su se ispostavili kao promašaj i šta će biti.

Kako Telegraf saznaje, Stanković je odlučio da ne precrtava nikoga pre nego što svakog igrača vidi na delu. To se pre svih odnosi na strance, ali i na pojedine igrače kojima ističe ugovor ili su bili unapred otpisani.

Konačnu odluku Dejan će doneti nakon prve faze priprema na Kipru, gde će Zvezda obaviti bazične pripreme i tokom tog perioda će imati bliži uvid u igrački kadar i nakon toga će doneti odluku o tome na koga će računati za drugi deo priprema i nastavak sezone.

Prema našim saznanjima, oni koji treba da se zabrinu za svoj status u Zvezdi su stranci, jer je neminovno da sledi smanjene broja stranih igrača. Među njima su Žander, Radživ van La Para, Tomane, Hose Alberto Kanjas.

FK Crvena zvezda, Žander, Van la Para, Tomane, Kanjas, Mateo Garsija Zvezdini stranci će biti prvi pikovi za transfer listu; Foto: Marko Jovanović

U lošoj poziciji su Radživ Van la Para, Žander i Hose Alberto Kanjas. Van la Para se ispostavio kao veliki promašaj, jer nije opravdao uloženi novac (1.2 miliona evra), Žander je navijačima posebno pod lupom posle sumnjive partije u Pireju, kada je neshvatljivim potezima upropastio Zvezdi šanse za Evropsko proleće.

FK Crvena zvezda, Hoze Kanjas Kanjas i Žander; Foto: crvenazvezdafk

Kanjas takođe nije opravdao očekivanja, a ima velika primanja i klub će najverovatnije pokušati da mu nađe angažman, ne bi li se oslobodio njegovih primanja, jer nije realno da on može da se proda, pošto je već u godinama (32), a ugovor ima do leta 2021. godine.

Ričmond Boaći bi takođe trebalo da bude prodat, ukoliko dođe adekvatna ponuda, a za napadača iz Gane postoje određena interesovanja, ali za sada samo na nivou raspitivanja, bez konkretne ponude. Ali, Zvezdi je ovo poslednja šansa da zaradi određeni novac za njega, pošto mu ugovor ističe za godinu dana i već na leto bi mogao da potpiše predugovor sa drugim klubom i ode bez obeštećenja u januaru 2021. godine.

Boaći je ove polusezone na 21 utakmici postigao 6 golova.

Ričmond Boaći Foto: Marko Jovanović

Neizvesna je sudbina El Fardu Bena, sa kojim je uprava pregovarala o novom ugovoru, pošto mu postojeći ističe na leto. Pitanje je šta će sada biti po tom pitanju posle dolaska novog trenera, jer svakako prvo s njim treba obaviti konsultacije pre nastavka pregovora.

El Fardu Ben El Fardu Ben; Foto: Marko Jovanović

Ugovori na leto ističu i Milanu Jevtoviću, koji bi već na zimu mogao da pronađe novi angažman, kao i golmanu Zoranu Popoviću.

Milan Jevtović Milan Jevtović; Foto: Marko Jovanović

Popović je bio rezerva Borjanu i uglavnom je dobro obavljao posao kada god je dobio šansu, tako da ima početno dobru osnovu za eventualni produžetak saradnje. Naročito kada se uzme u obzir da je Milan Borjan konstantno na meti drugih klubova koji ga žele u svoje redove. Ali, Zvezda ima u svojim redovima i Nikolu Vasiljevića, koji ima sjajne fizičke predispozicije i talenat.

Srđan Babić i Veljko Simić se takođe tokom perioda u Zvezdi nisu istakli, a u poslednjoj polusezoni gotovo da nisu ni igrali, pa su i oni bliži odlasku sa Marakane.

Srđan Babić Srđan Babić; Foto: Marko Jovanović

Ipak, Dejan Stanković neće ništa da preseca pre nego što svakog igrača vidi na delu i odluku će doneti nakon prve faze priprema, na Kipru. Otprilike u isto vreme počinje i prelazni rok u Srbiji, pa će tek tada slika biti jasnija.

Sve odluke ubuduće vezane za transfere, prodaju i ponude, generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela donosiće uz konsultaciju sa trenerom Dejanom Stankovićem.

Dejan Stanković Dejan Stanković između Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele; Foto: Marko Jovanović

Tako će svi igrači Zvezde, pa i stranci koji će neminovno biti prvi pikovi za transfer listu i napuštanje kluba, dobiti šansu da se dokažu novom treneru, koji planira da osveži igrački kadar i nekolicinom mladih igrača iz Zvezdinog omladinskog pogona.

Pre svih, šansu će na proleće dobiti Željko Gavrić, momak koji je nedavno napunio 19 godina, koji je protekle jeseni briljirao u dresu Grafičara, Zvezdinom "b timu". On igra na poziciji levog krila i tokom jeseni je postigao 7 golova i imao 5 asistencija. Pored njega, šansu čekaju i Veljko Nikolić i Strahinja Eraković.

- Ja znam kako je bilo kada sam debitovao sa 16 godina protiv Terzića na Karaburmi, eto kako je svet mali. Znam najbolje kakav je osećaj kada vam pruže priliku kao jako mladom. Želim da se oslonim na mlade igrače, na momke iz B tima, tako da će biti sigurno mesta za njih. Tu ima kvaliteta - reči su Dejana Stankovića koje sigurno ulivaju poverenje mladim igračima Zvezde, dok će sigurno stranci morati da se zabrinu, s obzirom na učinak koji su imali tokom jeseni.

Video: Deki ispričao kako su na njegov novi posao reagovali Žoze Murinjo i Siniša Mihajlović

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • veselko

    23. decembar 2019 | 17:38

    Ja verujem u stankovica on nece dopustiti da mu neko sastavlja tim ili ce ga pustiti da radi svoj poso i da dovodi igrace koje on smatra najboljim ili ce otici nie njemu poso potreban u zvezdi on to radi zato sto voli taj klub

  • Saki

    23. decembar 2019 | 17:33

    Franjevci kme kme kme

  • Idemo

    23. decembar 2019 | 20:43

    Puna podrska upravi idemo do duple krune jako!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA