"Zvezdin Brazilac me dočekao psovkama na srpskom u Koreji, a Partizanov Kinez pričom o Saši Iliću"

Dejan Damjanović, popularni azijski Ibrahimović, kako ga je nazvao legendarni Marćelo Lipi, otkrio je u intervjuu za Telegraf neverovatnu priču

  • 3

Legendarni crnogorski fudbaler, Dejan Damjanović, fudbaler koji je sa 38 godina ispisao istoriju  u Južnoj Koreji, ispričao je za Telegraf u velikom intervjuu neke neverovatne anegdote iz karijere, koja je prepuna ludih priča.

Takve su i one o tome kako ga je Marćelo Lipi nazvao azijskim Zlatanom Ibrahimovićem, kako je sa Florentinom Perezom imao srdačan razgovor posle demoliranja Realovog B tima, kako je Aleks Ferguson bio oduševljen njegovom igrom protiv Mančester junajteda...

Ali, sasvim sigurno najinteresantnija anegdota ljubiteljima fudbala u Srbiji jeste ona kada su ga u Koreji u Seulu dočekali bivši igrači Zvezde i Partizana, Brazilac Adilson i Kinez Đija. Možete li da zamislite situaciju da vam usred Koreje na treningu prilazi tamnoputi igrač, a zatim i Kinez i počnu na srpskom da psuju pored vas.

Adilson dos Santos, FK Crvena zvezda Adilson dos Santos iz perioda kada je igrao u Zvezdi; Foto: MN Press

- Ja sam imao Brazilce, tad je u klubu bio Adilson, ovaj što je igrao u Zvezdi. On priča naš jezik. Ja došao prvi put, on psuje na srpskom. Okrenem se na drugu stranu, a tamo Korejanac Kim Điju psuje me na našem. A on igrao levog beka u Partizanu. Šta je ovo, ja u šoku? Posle dve ili tri godine dođe Molina što je, takođe igrao u Zvezdi. I on na našem psuje. Dobri momci su bili.

Damjanović nam je otkrio i kakvo je njihovo sećanje na Zvezdu i Partizan.

Đija Siju Ćuen Kinez Đija sada je selektor kineske ženske fudbalske reprezentacije; Foto: Profimedia

- Svi su rekli da pare nisu bile redovne, a ja sam pokušao da im objasnim da je to kod nas normalno. Uvek neka besparica, uvek neko kašnjenje. Ali svi su hvalili život u Srbiji, kako su ljudi dobro. Pričali su i o derbiju. ''Uh, kakvi navijači! Samo se deru, što su besni svi i hoće da se tuku.'' U Koreji nema tuče, pobiju se dvojica i obojica završe u zatvoru. Ne znaju posle šta ih je snašlo. Oni jesu vatreni navijači i hoće da bodre klub, ali nema tu vatrenih tenzija i sukoba. Vrlo, vrlo malo... Điju hvali Sašu Ilića na sva usta. Samo Saša, Saša, Saša... Njega je Ilić vodio svuda, pazio ga kao svoje dete. On pita: ''Gde je Saša''? Ja mu kažem da još igra. On ne veruje.

Video: Marćelo Lipi mi je dao nadimak azijski Ibrahimović: Kako je Dejan Damjanović postao legenda Koreje

(Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • filipovic dejan

    24. decembar 2019 | 23:09

    U vreme kad je Djiu igrao u Partizanu Sasa Ilic je isao u osnovnu skolu tako da ne razumem kako se on to brinuo o ovom Kinezu...

  • Ivan

    19. januar 2024 | 23:18

    I onda Andjus kaze da Sasa Ilic nije legenda Partizana, a svuda znaju za njega, pri tom je covek igrao za respektabilne timove Galatasaraj i Salcburg. Kad sam bio u Turskoj 2006. godine na letovanju u Marmarisu, covek Turcin je bio odusevljen Sasom Ilicem.

  • Alek Boldvin

    24. decembar 2019 | 22:02

    Ali zasto za Crnu Goru,zasto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA