≫ 

"Mafijaške metode zastrašivanja": Novi haos u Grčkoj posle napada huligana na kuću VAR sudije

Ne smiruju se potresi u zemlji Helena posle kola u kojem je Olimpijakosu poništen gol, a PAOK preuzeo vrh tabele

  • 4
FK Crvena zvezda - FK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Burno je bilo kolo za nama u grčkom prvenstvu, pošto je došlo do smene na vrhu tabele, pa je sad PAOK prvi, a Olimpijakos drugi, međutim najmanje se priča o fudbalskim temama i samoj igri. 

Naime, crveno-beli su još u subotu izdali saopštenje zbog, kako su rekli, "krađe" u meču sa Volosom završenim bez golova.

Oglasio se gazda Evangelos Marinakis i optužio VAR sudije da su oštetili Atinjane u nekoliko situacija, a najviše je sporan pogodak koji je poništen upravo posle intervencije iz sobe odakle stižu sugestije glavnom arbitru.

Najgore je tek usledilo posle meča - za sudije.

Nekoliko sati nakon utakmice nepoznati huligani su demolirali deo kuće u Atini u kojoj živi VAR asistent, razbili su prozor i pobacali petarde, što je dodatno "rasplamsalo" ionako zapaljivu atmosferu u grčkom fudbalu.

Posle ovog napada morao je da reaguje i Grčki fudbalski savez oštrom porukom za napadače koje su nazvali "huliganima koji se služe mafijaškim metodama da zastraše sudije". Istupio je i čelnik Sudijske organizacije Panajotis Varuhas, koji je potvrdio da je od policije zatražio zaštitu za arbitre.

- Ignorišu nas, tako da je ovo što se dogodilo donekle i očekivano - rekao je Varuhas.

- Taj sudija koji je napadnut ima dvoje dece, njegova porodica je pod stresom. Potrebna nam je bolja zaštita ili će liga morati da traži druge sudije za velike utakmice.

Ovo, naravno, nije prvi incident u grčkom fudbalu, koji ima istoriju navijačkog nasilja prema igračima, funkcionerima i sudijama.

Grčka liga je prošle godine počela da angažuje strane sudije zbog učestalih pritužbi velikih klubova na korupciju, a radi bolje regularnosti uveden je i VAR.

Ipak, ni video nadzor, očito, ne pomaže da se pojedine strane pacifikuju i ne vrše pritisak na sudije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    24. decembar 2019 | 15:24

    Poceli i Grci da izdaju saopstenja.

  • miki

    25. decembar 2019 | 08:48

    Videli od Franjevaca i oni protestuju ispred sudijinog stana.

  • Darkobg

    25. decembar 2019 | 23:39

    Balkanska posla. Zivot u intrigama, teorijama zavere i uvek neko drugi kriv. Bilo da je Zvezda, Partizan, Paok ili Olimpijakos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA