≫ 

Bio šampion s Partizanom pre 4 godine, sad trenira klub iz Lazarevca

Milinković se vratio u Kolubaru posle 12 godina

  • 5

Nije bilo "ni traga, ni glasa" od Zorana Milinkovića više meseci, još od odlaska iz Rada sredinom novembra 2018. godine, tražio je povoljan trenutak za novi angažman - i našao ga u Kolubari iz Lazarevca.  

Bivši trener Partizana preuzeo je "zeleno-crne", zapravo se vratio u klub posle 12 godina, a nasledio je Slađana Nikolića i pokušaće ekipu da uvede u superligaški rang. Kolubara je trenutno šesta na tabeli, bez pobede je četiri utakmice (tri remija i poraz), što je i dovelo do smene na klupi.

- Vodio sam se narodnom „svuda pođi, kući se vrati“. To me je opredelilo da se vratim, a drugo, video sam veliku želju kod predsednika Bojana Stevića da klub ide napred. To je prelomilo da sad ostvarim ono što prvi put nisam uradio. Verujem da je ovo dobar trenutak da doprinesem napretku kluba. Ne krijem da mi je želja da se poboljša rad u omladinskoj školi, da što više igrača iz Lazarevca i okoline nosi zeleno-crni dres. Želja mi je da mnogi igrači iz našeg kraja steknu afirmaciju u svojoj sredini. Trnovit je put, ali se može ostvariti - izneo je prve utiske o novom angažmanu Milinković za Sportski žurnal.

Trenerska biografija Milinkovića osim Kolubare, obuhvatila je rad u Obiliću, BSK Borči, Sremu, Spartaku, Voždovcu, Radu, OFK Beogradu, Vojvodini, uz najsvetlije trenutke u Partizanu, koji je vodio 2015. godine.

Milinković je uzeo titulu sa crno-belima, samo je dovršio posao koji mu je olakšao prethodnik Marko Nikolić velikom zalihom bodova ispred Zvezde, a popilarnom Kizi pripisuju se uspesi kluba na evrosceni te sezone u Ligi Evrope, gde je pobeđivao Steauu, BATE Borisov, Augzburg i AZ Alkmar.

Trenirao je još klubove u Grčkoj, na Kipru i u Omanu.

- Imao sam pozive da ponovo odem iz Srbije, ali malo sam se umorio inostranstva. Naravno da ne krijemo da hoćemo da se jednog dana na ovom stadionu igraju superligaški mečevi, ali za sve je potrebno vreme i strpljenje -  uverava Milinković, kome će prvi saradnik biti Alem Tupajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    26. decembar 2019 | 10:44

    VEEELIKI klub si vodio pa da se čuje za tebe:)

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    26. decembar 2019 | 12:20

    Лазаревац таман у рангу ових претходних...као познатих...

  • Cc

    26. decembar 2019 | 12:19

    Eto kAkvog trenera vi imate 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA