≫ 

Hrvati doneli Rendžersu pobedu nad Seltikom u gostima posle 9 godina

Velika pobeda za Rendžers u Oldfirmu

  • 1

Fudbaleri Glazgov Rendžersa pobedili su u gostima Seltik sa 2:1 u meču 16. kola škotskog Premijeršipa. 

Poslednji put Rendžers je na Seltik parku slavio 2010. godine, a ova pobeda još više dobija na značaju kada se uzme u obzir da je Seltik poslednji put izgubio na svom terenu u domaćem prvenstvu u sezoni 2017/2018.

Od samog početka vodila se velika borba i viđen je prilično otvoren meč. Ipak, prva prava šansa za gol usledila je u 32. minutu kada je Katić skrivio jedanaesterac, koji Rajan Kristi iz Seltika ne uspeva da iskoristi. Alan Mekgregor odlično interveniše i zaustavlja njegov udarac.

Sa druge strane, kazna je usledila samo 3 minuta kasnije. Barišić je dodao loptu do Rajana Kenta u kaznenom prostoru rivala, a ovaj koristi šansu za početno vođstvo.

U nastavku, u 41. minutu, Mekregor šutira sa ivice kaznenog prostora, lopta pogađa francuskog napadača, Odsona Eduarda, te on poravnava rezultat.

Po dolasku sa odmora, Rendžers je ponovo imao inicijativu. Tako je Barišić centrirao iz kornera, Nikole Katić je skočio i glavom matirao Forstera za novo vođstvo ekipe Stivena Džerarda. Isopstavilo se da je ovo, ujedno, i konačan rezultat jer domaći fudbaleri, uprkos prilikama nisu uspeli da dođu do gola do kraja susreta.

 
 
 
View this post on Instagram
SCENES! 🔥 - Rangers win their first Old Firm Derby at Celtic Park for nine years! 🤯A post shared by Sky Sports (@skysports) on

Seltik ostaje prvi sa 52 boda, ali Rendžers sada ima samo dva manje uz utakmicu manje.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA