≫ 

Najlepša vest pred Novu godinu: Luka Jović se vraća u reprezentaciju Srbije

Napadač Real Madrida razgovarao sa selektorom Tumbakovićem

  • 69
Luka Jović, Vladimir Matijašević Foto: Instagram.com/FSS

Napadač Real Madrida, Luka Jović vraća se u reprezentaciju Srbije, pred najvažnije mečeve u Ligi Nacija. Jović se naime video sa sportskim direktorom FSS Vladimirom Matijaševićem, sa kojim je razgovarao, a onda je pričao i sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem.

Kako saznajemo odnosi su izglađeni posle nesporazma i Luka je spreman da igra za nacionalni tim, koji očekuju bitne utakmice u Ligi Nacija za plasman na Euro 2020. Srbija igra 26. marta sa Norveškom polufinale, i ako pobedi igraće finale 31.marta sa pobednikom duela Škotska - Izrael.

Foto: Luka Jović Foto: MN Press

- Najpre sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević, pa posle i selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković su u skladu sa obavezama proteklih nekoliko dana imali u Beogradu sastanak sa reprezentativcem Srbije Lukom Jovićem, posle kojih je bilo jasno da je mladi as Real Madrida apsolutno spreman da bude na raspolaganju u martovskim mečevima.

- Sa obe strane je rečeno sve što je bilo potrebno da se kaže, nesporazum je rešen i to što je najvažnije kao zaključak je da su svi složni u stavu da je intered Srbije iznad svih i da je plasman na Evropsko prvenstvo zajednički cilj.

Podsetimo, nesporazum se desio kada je Jović javio Tumbakoviću da je povređen i da ne može da igra, a u stvari nije bio povređen.

 
 
 
View this post on Instagram
Најпре спортски директор Фудбалског савеза Србије Владимир Матијашевић, па после и селектор репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић су у складу са обавезама протеклих неколико дана имали у Београду састанак са репрезентативцем Србије Луком Јовићем, после којих је било јасно да је млади ас Реал Мадрида апсолутно спреман да буде на располагању у мартовским мечевима. Са обе стране је речено све што је било потребно да се каже, неспоразум је решен и то што је најважније као закључак је да су сви сложни у ставу да је интеред Србије изнад свих и да је пласман на Европско првенство заједнички циљ. 👊🇷🇸🦅 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Србија меч против Норвешке у баражу за пласман на ЕП игра 26. марта у гостима и, уколико победи, састаће се 31. марта против бољег из меча Шкотска - Израел у Београду. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #SrcemSvim #Orlovi #Srbija #FSSA post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije) on

Problem na relaciji Tumbaković-Jović nastao je posle meča Srbije i Portugala u Beogradu, napadač Reala je tada dobio samo tri minuta sa klupe, a naredni meč sa Luksemburgom nije ni igrao zbog navodne povrede.

Međutim, samo četiri dana kasnije bio je na terenu u dresu Reala, odigrao poslednjih sedam minuta meča protiv Levantea, što je odmah izazvalo sumnje da je, ipak, sa njim sve u redu, i ono glavno - da je bio zdrav i za meč sa Luksemburgom.

To su shvatili i u stručnom štabu našeg tima, pa je Tumbaković "odjavio" Jovića za reprezentativna okupljanja koja su potom usledila, za Paragvaj i Litvaniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA