≫ 

VAR menja upotrebu, nema više milimetarskog "seciranja" ramena u ofsajdu!

Mnoge bizarne odluke naterale su mnoge da se zapitaju o budućnosti fudbala

  • 9

Međunarodni odbor fudbalskih asocijacija oglasio se posle nekoliko bizarnih VAR odluka u najjačim ligama sveta, pa će video analiza promeniti svoju ulogu.

- Ne treba da se pretvaramo u forenzičare analizirajući ofsajd. Treba razjasniti šta je kristalno jasno i očigledno u svakoj situaciji - poručuju iz IFAB-a, što se naročito odnosi na nekoliko golova u Seriji A, Premijer ligi i Ligi šampiona.

Pojedini golovi poništeni su zbog milimetarskog ofsajda, i to čak i ramena, koje baš i ne služi za postizanje pogodaka. Zato će se u februaru održati novi sastanak, na kome će se razmatrati nova promena u primenjivanju VAR pravila.

- Ako provodite minute i minute pokušavajući da utvrdite da li je ofsajd, onda nije ni jasno da li prvobitna odluka treba da ostane na snazi. Teoretski, 1 milimetar ofsajda je ofsajd, ali ako je prvobitna odluka da ga nema, a vama treba VAR uz pet, šest, sedam ili 12 kamera, kako biste nešto utvrdili, onda prvobitna odluka treba da ostane na snazi - poručuje gensek IFAB-a Lukas Brad.

- Ponašamo se kao forenzičari. Ako video pokazuje jasno da je ofsajd, sviraj ofsajd. Ako nije jasno, odluka ne bi smela da se menja.

Veliku pažnju prošlog vikenda privukao je meč Liverpula i Vulverhemptona, kada je VAR "radio" dva puta u poluvremenu, a jedna odluka povukla je brojne kontroverze.

Video: Ronaldo i Novak Đoković trenirali zajedno

U novogodišnjoj noći „srpski“ Sakramento dočekuje sjajne Los Anđeles Kliperse i imaće vrlo težak zadatak, s obzirom na snagu gostiju. Kec na Kingse je 3,35, dok je dvojka na Kliperse 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sakramento Kings - Los Anđeles Klipers.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba

    31. decembar 2019 | 08:51

    Znaci sad ne valja kad je milimetarski ofsajd, a kad sudije grese u finalima velikih takmicenja, kad ne vide ocigledne ofsajde i faulove onda to nije problem...po meni je VAR velika stvar za fudbal, nema vise nepravednih poveda i propusta sudija...molim lepo, ko je bolji nek pobedi

  • Kiza i komina

    31. decembar 2019 | 09:07

    Udbaski mediji bombarduju "var" kako se slucajno ne bi uveo u preposteni Srpski fudbal. Ofsajd je ofsajd, milimetar ili metar, ili je lepota davati gol iz golauta, penal sa 18 metara, kad lopta ne predje gol liniju..... Spanci igraju najpostenije prvenstvo ikada, Nemci i Italijani takodje, ne znam cemu vi tezite, koji su vasi ciljevi.

  • 4k4Dex

    31. decembar 2019 | 09:26

    BRAVO dosta prekidanja igre za linije... znalo se nekad napadac uvek ima prednost ako je u liniji i cao. Koga briga da li je bio 3cm u ofsajdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA