≫ 

Mitrović dobio opasnog takmaca, a Čempionšip najveću zvezdu: Runi došao u Derbi Kaunti

To je to, stiže "kući"

  • 3
Vejn Runi Foto: Tanjug/AP

Bivši as Mančester junajteda i Evertona Vejn Runi postao je novi igrač Derbi Kauntija. Runi će tako posle sezone u DC Junajtedu i posle 48 utakmica i 23 gola ponovo zaigrati na Ostrvu, ali u Čempionšipu.

Stoga će i naš igrač Aleksandar Mitrović dobiti veliku konkurenciju u 34-godišnjem Runiju koji je najveći deo svoje karijere, od 2004. do 2017. godine gradio na Old Trafordu.

Runi u Derbiju ima ugovor do leta 2021. godine, a iznos za koji je pojačao engleski tim još uvek nije poznat, ali se zna da je Runi prethodnih dana trenirao sa klubom uz svoj poseban mini-program. Takođe, očekuje se da prvi meč odigra već u četvrtak protiv Barnslija.

- Osećam se dobro, nisam kao igrač u ranim dvadesetim, ali nisam propustio nijedan trening još otkako sam se vratio u Everton (2017). Osećam se spremno da igram i to ću i raditi dok god mi telo dozvoljava - poručio je Runi.

Da podsetimo, on je tokom 13 godina u Mančester junajtedu postigao najviše u karijeri jer je na 393 meča dao 183 gola. Igrao je i za Englesku kao reprezentativac, a u Derbiju se očekuje da možda igra čak i ulogu "desetke".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA