≫ 

Potvrda milionskog transfera Pavlovića, Partizan zahvalan Monaku zbog posebne stavke u ugovoru!

Klub iz Humske objavio prve fotografije sa potpisivanja ugovora vrednog 13.000.000 evra

  • 38
Strahinja Pavlović Strahinja Pavlović, Miloš Vazura i Zvonimir Vukić Foto: Privatna arhiva

Najavili smo sredinom novembra 2019. godine rekordan transfer Partizana u ovom veku, potvrdili krajem decembra da je Strahinja Pavlović kompletirao prelazak u redove Monaka, a sam početak nove 2020. godine donosi je i zvaničnu potvrdu uspešnog poslovanja crno-belih, kluba iz Kneževine i mladog defanzivca.

Pavlović je i definitivno fudbaler francuskog kluba u narednih pet i po godina, ali će u Humskoj ostati do narednog leta kao pozajmljen fudbaler, dok će crno-beli od njegove prodaje ubirati plodove u visini od 10.000.000 evra u dve rate, plus 3.000.000 evra kroz bonuse i to tako što će dva inkasirati ukoliko igrač naredne sezone odigra bar 25 utakmica i još milion ukoliko se “kneževi” u narednih pet godina plasiraju u neko od evropskih takmičenja, Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Na sve to, klubu iz Humske će pripasti i 10 odsto od naredne prodaje Pavlovića, a ukoliko njegov sledeći klub bude van Francuske Partizan bi mogao da inkasira i značajan novac od takozvanog “transfera solidarnosti”.

Miloš Vazura, FK Partizan Oleg Petrov, potpredsednik Monaka, i Miloš Vazura Foto: Privatna arhiva

- Nisam mogao da poželim lepši ulazak u Novu godinu. Sve vreme sam, i u nekim delikatnim momentima u minuloj prošlosti, imao bezgraničnu podršku Partizana i direktora Miloša Vazure. Takođe mi je veoma značajno što ostajem do juna u mom klubu, jer će mi veoma značiti u fudbalskom razvoju, na čemu sam takođe jako zahvalan – poručio je Strahinja Pavlović.

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura kaže da je za rekordan transfer najviše zaslužna činjenica da je Partizan stao uz Pavlovića kada je italijanski Lacio pokušao da sroza ugled igrača, samim tim i njegovu tržišnu cenu i da se na kraju takav stav isplatio.

- Pavlović je i prošlog leta i tokom cele jeseni bio interesantan nekolicini najvećih klubova iz Evrope, ali je Monako bio najuporniji i najkonkretniji, pa smo u dogovoru sa njim i njegovim agentom Zvonimirom Vukićem odlučili da prihvatimo ponudu. Sve zajedno nas je negde ojačala situacija koja se letos dogodila u Italiji, ali i pored nezavidne situacije nismo želeli da prihvatimo igru Lacija i na taj način degradiramo i Partizan i našeg igrača. Ispostavilo se da je to prava odluka, stali smo iza Strahinje, dali mu maksimalnu podršku ne dozvoljavajući da ga iskonstruisane priče u medjima poljuljaju. Produžili smo ugovor, a on je igrama i u domaćem prvenstvu i u Evropi pokazao da je bio vredan i truda i podrške i sve što mu se dešava je zaslužio. Strahinja je takođe dokaz da Partizan radi ispravno i da su naši igrači cenjeni u Evropi.

Miloš Vazura, FK Partizan Pavlović u društvu Vukića, Vazure i Petrova Foto: Privatna arhiva
Miloš Vazura, FK Partizan Pavlović u društvu Vazure i Petrova prilikom potpisa ugovora Foto: Privatna arhiva

Crno-beli su takođe zahvalni Francuzima zbog posebne stavke u ugovoru.

- Moram da zahvalim i Monaku, posebno potpredsedniku Olegu Petrovu, jer nam je izašao u susret i dopustio da Pavlović ostane na pozajmici u Partizanu do kraja sezone, pošto će nam mnogo značiti u takmičenju. Naravno, značiće i Strahinji da nastavi kontinuitet igara, stasa do kraja i pripremi se za naredni korak u karijeri od sledećeg leta - zaključuje Miloš Vazura.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA