≫ 

Runi otkrio Englezima kako se "navukao" na kocku: Bio sam klinac koji je odjednom imao mnogo para...

Krenulo je iz dosade u karantinu, posle je postalo ozbiljan problem za bivšeg napadača Mančestera i engleske reprezentacije

  • 4
vejn runi Foto: Tanjug/Ap

Vejn Runi je ponovo na engleskim terenima, shodno poznim igračkim godinama ne gledamo ga više u Premijer ligi, već u Čempionšipu u dresu Derbi Kauntija za koji tek što je debitovao, i to asistencijom u pobedi nad Barnslijem u četvrtak.

U novom klubu zadužio je dres sa brojem 32, što su mnogi odmah povezali sa glavnim sponzorom kluba, kladionicom "32red", a na pomen kladionice i Runiju se odmah vrate uspomene na ne baš prijatno životno isksutvo...

- Bio sam klinac koji je odjednom imao mnogo novca - početak je Runijevog sećanja na period kada "nije znao" šta će od para, a ispred sebe imao zamke koje su samo čekale takve.

Kocka ga je, polako ali sigurno, "uzimala pod svoje". U trenutku kada je shvatio da je u ozbiljnom problemu već je potrošio "brdo" novca. Dosada je bila još veće zlo. Trebalo je naći razonodu u samotnim danima karantina pred utakmice, a Runija je "vukao" sam đavo. Bio je lak plen.

- Kada sam bio u Mančesteru, svako gostovanje spavali smo u hotelima, sa engleskom reprezentacijom znali smo da budemo po hotelima sedam ili deset dana. To baš ume da dosadi, pa mi je trebala razonoda da mi brže prođe vreme. U to vreme kockanje je bila jedna od zabava.

vejn runi foto: Tanjug/Ap

Dodajte tu i telefon, onlajn klađenje, mnogo novca na računu - i eto Runija u problemu.

- Bilo je vrlo jednostavno kladiti se preko telefona. nisam imao osećaj da se kladim sa pravim novcem. Nije kao kad odete do kladionice i uplatite tiket, tu postoje limiti.

Sa svakim novim "klikom" na opklade postajalo je sve gore. Runi je duboko "zaglibio".

- Pre nego što postanete svesni, već ste izgubili mnogo novca, a nemate osećaj  koliko ulažete. U početku sam dobijao, i bio je to laka zarada. To vas povuče još više, ali kasnije sam samo gubio i trošio pare. Zbog toga sam još više igrao u nameri da povratim novac. U to vreme sam igrao za klub i za reprezentaciju, a kada gubite novac to prilično utiče na vas.

Ova kockarska priča, ipak, ima srećan kraj.

- Srećom, uspeo sam da povratim novac koji sam izgubio i više se nisam kockao. Naučio sam iz svojih grešaka. Da sam nastavio da se kladim dalje, izgubio bih još više. Tada dolazite u baš gadnu situaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • naingolan

    4. januar 2020 | 00:21

    I ja sam se navukao na kocku ali ne iz dosade nego iz nemoci :) 40 soma plata, 25 na stan i komunalije, 6 soma gorivo i ostalo kockam ako mogu da prezivim ali uglavnom se ukanalim :)

  • Zak

    3. januar 2020 | 23:54

    Runi brate pomozi

  • Ciks

    3. januar 2020 | 23:51

    Ma znam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA