≫ 

Otkrivamo: Ovo su 3 razloga zbog kojih je Zvezda prodala Marina!

Doskorašnji kapiten je dosta uradio za klub u prethodnih godinu i po dana, ali je očigledno došlo pravo vreme za rastanak

  • 73
Marko Marin Foto: Marko Jovanović

Prve dane 2020. godine navijači Crvene zvezde će definitivno pamtiti po (ne)očekivanom transferu Marka Marina u Al Ahli!

Doskorašnji kapiten crveno-belih je prodat u Saudijsku Arabiju za dva miliona dolara, od čega će određeni deo pripasti Olimpijakosu, dok će sam fudbaler po sezoni dobiti 2.5 miliona dolara.

Telegraf vam donosi i tri razloga zbog kojih je Marin prodat prvih dana prelaznog roka.

Sam Marin je želeo da ode!

Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

Iako se prošlog leta pominjalo da bi Marin možda mogao i da završi karijeru na Marakani, nekadašnji nemački reprezentativac nije mogao da odbije bogatu ponudu šeika.

Već smo pomenuli novac koji će dobiti za dve godine ugovora i nema sumnje da je ovaj trenutak za njega bio najbolji da se ''upiše'' još jedan unosan ugovor. Pogotovo što Marin ima 30 godina.

Zvezda takođe želi da otvori prostor za mlade igrače koji nadolaze i da ih maksimalno forsira, a tu pre svega mislimo na Veljka Nikolića, Željka Gavrića, Strahinju Erakovića, Njegoša Petrovića i Nikolu Krstovića.

Visoka primanja su bila Zvezdin problem

Marko Marin Foto: FK Crvena zvezda

I sama Zvezda je donekle imala pritisak da proda Marina i tako rastereti budžet za plate s obzirom na to da je vezista imao najveću na Marakani.

Marinova neto plata iznosila je 1.2 miliona evra, a kada se na to dodaju bonusi od Evrope i osvajanja trofeja, kao i porezi, dolazi se do bruto cifre od dva miliona evra.

Dakle, jasno je da će Zvezda ''prodisati'' u nastavku u tom smislu. Marin je uradio ogroman posao, upisao se u istoriju crveno-belih, a klub će pored toga što je rastetretio budžet i zaraditi na njegovom transferu.

Podsetimo, on je za 700.000 evra stigao iz Olimpijakosa.

Dejan Stanković želi ''trkače'' u timu

Marko Marin Foto: Marko Jovanović

Prema saznanjima Telegrafa, novi trener Dejan Stanković je odlučio da u timu ima ''trkače'', odnosno momke koji su fizički spremni da grizu svih 90 minuta.

Marin jeste majstor s loptom, ali definaitivno nije igrač koji će u tom slučaju moći da odgovori zahtevima novog trenera.

Takođe, vlada i mišljenje da je Mirko Ivanić stagnirao po dolasku u Zvezdu upravo zbog Marina. Uostalom, to je u smiraj sezone potvrdio i sportski direktor Mitar Mrkela

- Njegov osnovni problem je što se u postavi, zajedno sa kapitenom Marinom, teško snalazi. Govorim o ozbiljnim takmičarskim utakmicama u Evropi - rekao je Mrkela.

Marko Marin Foto: Marko Jovanović

Marin je za godinu i po dana dosta dao Zvezdi, imao je neke spektakularne golove i asistencije, a često je sam znao da reši utakmice svojim bravurama.

Međutim, činjenica je, kao što smo rekli na početku teksta, da je došlo i do nekog zasićenja s njegove strane. Donkele su i odnosi u svlačionici bili poljuljani posle meča sa Čukaričkim na Banovom brdu, kada su ceh kasnije platili Vujadin Savić i Filip Stojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    5. januar 2020 | 13:31

    Srecno u nastavku karijere MAJSTORE !!! doneo si u srbski fudbal "magiju i majstorstvo" nestvarne asistencije i igru koja podseca na velike evroske igrace !!! Zvezda ce preziveti i bez tebe.ali takvog igraca tesko da ce naci u skorije vreme !!!

  • Tata

    5. januar 2020 | 12:44

    Prodali ste majstora.. 😂😂Ostavili segrte.. Pa on I kad je najgori na terenu zvezdin je najbolji igrač.. Alo o čemu pričamo

  • Delija

    5. januar 2020 | 12:52

    Ne zaboravite da smo 100 puta bolje igrali sa Krsticicem, Donaldom, Kangom, koji su gori tehnicari od Marina. Kad je dosao Marin svaki derbi smo izgubili, u vaznim utakmicama ga nigde nije bilo, covek ne trci uopste, uneo je nered u svlacionicu zbog cega je poslo pola igraca iz kluba. Vise stete, nego koristi od Marina. Njegova cena govori dovoljno koliko se on u fuebalskim krugovima ceni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA