≫ 

Užas u Atini: Pucano na Darka Kovačevića ispred njegove kuće!

Legendarni srpski napadač i doskorašnji sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije napadnut je u Grčkoj

  • 32
Darko Kovačević Foto: Marko Jovanović

Grčki mediji javljaju da je na Gilfadi u predgrađu Atine pucano na bivšeg fudbalera i legendarnog reprezentativnog napadača Darka Kovačevića!

Kako javlja Prototema, nepoznati napadač je pucao na bivšeg igrača Zvezde iz Smarta oko devet časova uveče ispred njegovog doma dok je on pokušao da parkira svoj automobil.

Na Kovačevića je pucano dok je bio u kolima, a on je ugledao napadača, instinktivno reagovao, zalegao u stranu kada je napadač pucao na njega i taj potez mu je spasio život.

Pojavili su se ubrzo i prvi snimci i fotografije sa lica mesta gde je napadnut Kovačević.

Kako mediji u Grčkoj javljaju još nije precizno jasno da li je metak pogodio Kovačevića u nogu, ili je povredio koleno prilikom manevra kojim je izbegao metak, jer je pao na pod kada je uskočio u stranu.

Hitna pomoć je brzo bila na licu mesta i odvezla je Kovačevića u bolnicu i on je van životne opasnosti.

Napadač zapalio automobil nedaleko od mesta napada

Navodi se i da je 700 metara dalje, kod starog aerodroma policija pronašla automobil u plamenu koji je pripadao Napadaču i da je u pitanju Smart, kao i da je policija pokušala da ugasi automobil, kako bi pronašla eventualne dokaze.

Šta je Kovačević rekao policiji?

Darko Kovačević Darko Kovačević; Foto: MN Press

Portal Zugla došao je do informacije da je Darko Kovačević policajcima rekao da je video naoružanog napadača kada je krenuo ka njemu dok je parkirao automobil.

- Video sam čoveka ispred automobila sa pištoljem uperenim u mene. Instiktivno sam skočio desno i u tom trenutku me je upucao, zatim je počeo da trči, ušao je u vozilo i nestao.

Kovačevič je tokom karijere igrao za Radnički Niš, Proleter iz Zrenjanina, Crvenu zvezdu, Šefild Venzdej, Real Sosijedad, Juventus, Lacio i Olimpijakos.

U klubu iz Pireja je i završio karijeru, a tu je kasnije postao i sportski direktor.

Nakon smrti Gorana Bunjevčevića preuzeo je ulogu sportskog direktora FSS, koju je obavljao  do jula 2019. godine, kada je podneo ostavku.

Darko Kovačević, Goran Bunjevčević Darko Kovačević i pokojni Goran Bunjevčević; Foto: MN Press

U poslednje vreme se pisalo da bi mogao da se vrati u Olimpijakos kao glavni skaut.

Inače, u grčkom fudbalu ovih dana vlada potpuni haos, nedavno su viđeni napadi na sudiju, žestoka prepucavanja sudija, tako da će napad na legendu Olimpijakosa i srpskog napadača dodatno da podgreje tenzije u grčkom fudbalu, bez obzira na to što se ne zna motiv napada na Kovačevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miks

    7. januar 2020 | 21:46

    A hoćete malo da vam pišem o fabrikama koje je kupovao i kako? Pa nismo svi metalostrugari (bez uvrede) znaju ljudi koji su u privredi svašta. Na nikoga se ne puca bez razloga...

  • Veca

    7. januar 2020 | 22:31

    Nikad mi se nije svidjao kao covek, a ni kao igrac

  • dzoni

    7. januar 2020 | 22:48

    Niko ne puca na neko ga iz sale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA