≫ 

Siti razbio Junajted u gradskom derbiju: Matić sprečio bruku, spektakularan gol Bernarda Silve!

Građani slavili na Old Trafordu u prvom meču polufinala Liga kupa

  • 1
Mančester Siti Junajted, Manchester City United Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su gradskog rivala Mančester junajted u polufinalu Liga kupa sa 3:1. Tako Građani sa lepom prednošću čekaju revanš, pošto se u polufinalu igraju dve utakmice u Liga kupu i 29. januara će na svom terenu moći da obezbede finale na Vembliju.

Golove za Siti postigli su Bernardo Silva u 17. minutu i Rijad Marez u 33. minutu, a treća lopta u mreži Junajteda došao je posle autogola Andreasa Pereire u 39. minutu.

Bernardo Silva je u 17. minutu postigao spektakularan gol šutem izvan kaznenog prostora, a David De Hea nije imao nikakve šanse da zaustavi njegov šut, koji je pogodio same rašlje gola Junajteda.

Portugalac je na ovom meču upisao i asistenciju, pošto je nekoliko minuta kasnije "spojio s golom" Rijada Mareza, koji je obišao De Heu i povisio rezultat.

Treći gol viđen je posle sjajne akcije De Brujnea po levoj strani i loše reakcije Pereire u kaznenom prostoru, kada je poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Delovalo je već tada da se ekipi Olea Gunara Solsjkera sprema debakl na Old Trafordu.

Norvežanin je u početkom drugog poluvremena u igru ubacio srpskog reprezentativca Nemanju Matića, koji je zamenio Džesija Lingarda. To se ispostavilo kao dobar potez, jer je Srbin uneo čvrstinu na sredini terena i sprečio dominaciju Sitija, jer Junajted bez Matića na terenu nije šutnuo na gol.

Marez je mogao da povisi rezultat na 4:0 u drugom poluvremenu, ali se to nije desilo. Ubrzo nakon toga Rašford je smanjio rezultat u 70. minutu posle asistencije Grinvuda i tako postavio konačan rezultat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA