≫ 

Koliko su klubovi zaradili od Lige šampiona? Barsa uzela više od Liverpula, Reala nema u prvih pet

TV prava i koeficijent kluba igraju veliku ulogu u ukupnoj zaradi

  • 1
Liga šampiona Foto: AP/Tanjug

Prethodna sezona najelitnijeg klupskog takmičenja Lige šampiona koja je okončana trijumfom Liverpula, nekim klubovima donela je više novca nego drugima.

Najveću zaradu zabeležila je Barselona, iako je klub iz Katalonije eliminisan u polufinalu i nije ni dočekao da igra finale, koje je svakako cilj svakog kluba ne samo u rezultatskom, nego i finansijskom smislu. Barselona je u sezoni 2018/19 zaradila 117 miliona evra.  Pored čistih novčanih bonusa UEFA, na ovu cifru je uticao i koeficijent kluba kao i TV prava, piše španska "Marka".

Osvajač takmičenja Liverpul zaradio je 111 miliona evra, a razlika je napravljena upravo zbog koeficijenta – Barselona je inkasirala 34 miliona, naspram Liverpulova 23 miliona.

Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su u finalu u Madridu pobedili Totenhem sa 2:0 (1:0). Foto: Tanjug/AP

Sledeći na listi je Totenhem koji je zaradio 101 milion evra, zatim slede Juventus (95 miliona), Mančester Junajted (93 miliona), Mančester Siti (93 miliona), Pari Sen Žermen (85 miliona), Real Madrid (85 miliona), Atletiko Madrid (85 miliona), Bajern Minhen (82 miliona)...

Iako je Ajaks stigao sve do polufinala, klub iz Holandije je zaradio „samo” 78 miliona evra, što je dovoljno za 12. mesto na listi. Televizijska prava su faktor koji je najviše uticao na nešto lošiju zaradu Ajaksa.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja 87

    23. januar 2020 | 09:01

    Nešto se ovde ne uklapa, kako to da jedan igrač košta prosečno 100miliona u Barseloni a za celu sezonu zarade 170miliona??? Gde je tu logika??? Ok, dobijaju para i od ulaznica dresova ali opet je to malo... Razmislite o tome,??? Kladionice, kocka to su pravi prihodi...ovo su samo priče za malu decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA