Ajaks na rasprodaji: Na izlaznim vratima i najbolji igrač Tadićevog tima

Kažu da su spremni da saslušaju ponude, a zainteresovanih već ima

  • 7

Amsterdamski Ajaks rasprodaje kompletnu okosnicu tima koji je prošle sezone napravio veliko iznenađenje plasmanom u polufinale Lige šampiona i ovog puta je "u izlogu" Hakim Zijeh (26).

Za Marokanca je zainteresovan Arsenal, a Kalčomerkato javlja da su Tobdžije spremne da iskeširaju 50 miliona evra za saigrača Dušana Tadića.

Zijeh je uz Tadića, Frenkija De Jonga, Matijsa De Lihta, Donija Van de Beka i još nekolicinu fudbalera, "zlatna koka" na kojoj Nizozemci nameravaju ozbiljno da zarade i verovatno će otići već sada.

Zadržali su ga na leto, sada je sa 21 asistencijom i uz osam golova sebe preporučio brojnim bogatim klubovima, pa Kopljanici sada žele da slušaju prave ponude.

- Mi ćemo svakako da budemo na tržištu i tražimo igrače koji mogu da ojačaju naš tim. To nam je obaveza i radimo na tome. Moja obaveza je da dajem mišljenje o stvarima gde možemo da napredujemo - rekao je Mikel Arteta, menadžer Arsenala.

Međutim, Arsenal možda dobije konkurenciju u Totenhemu i Žozeu Murinju koji je bio impresioniran Zijehom posle finale Lige Evrope 2017. godine. Tada nije uspeo da ubedi Eda Vudvorda da dovede Zijeha u Junajted, pa je možda time posredno "otvorio put" za Hakimov prelazak u redove velikog rivala.

Da podsetimo, Hakim Zijeh je u jakoj konkurenciji proglašenim najboljim igračem Ajaksa u izboru kluba.

Video: Trening fudbalera Bajrena iz Minhena pred sutrašnji meč sa Zvezdom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    9. januar 2020 | 17:07

    A šta tu nije jasno? Ajax decenijama unazad tako funkcioniše. Oni već sada imaju par klinaca, koje će za par godina prodati za dobru kintu.

  • Cc

    9. januar 2020 | 16:00

    Ako i Tadic ode to je kraj Ajaksa.

  • Nemanja

    9. januar 2020 | 21:29

    Nemoj da odu u Arsenal onda su im gotove karijere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA