Atletiko za pet minuta nokautirao Barsu: Dva preokreta, penal i madridsko finale Superkupa Španije!

Zanimljivo je bilo gledaocima u Saudijskoj Arabiji

  • 2
Saudi Spanish Super Cup Soccer

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Barselonu sa 3:2, posle preokreta u polufinalu Superkupa Španije, na stadionu Kralj Abdulah sport siti u Džedi.

Atletiko je pitanje pobednika rešio u samom finišu meča, a sve je po po zlu za Barselonu krenulo od faula Neta i penala koji je realizovao Alvaro Morata u 81. minutu.

tan2020-1-92156472541.jpg

Foto: Tanjug/AP

Od tog trenutka su Jorgandžije poremetile Katalonce i onda ih za pet minuta pogotkom Anhela Koreee potpuno šokirale, pa će Atletiko u finalu Superkupa igrati protiv gradskog rivala - Real Madrida.

"Blankosi" su u drugom polufinalu bili bolji od Valensije sa 3:1.

U uzbudljivom meču su viđena čak dva preokreta. Posle prvog poluvremena u kom je viđeno nekoliko startova vrednih javne opomene, Madriđani poveli u 46. minutu.

Saudi Spanish Super Cup Soccer

Foto: Tanjug/AP

Sjajnu kombinaciju u potezu su odigrali igrači Atletika, Žoao Feliks je poslao loptu iz sredine napred za Koreu, ovaj je iz prve produžio u kazneni prostor do Kokea, a Koke je lagano savladao Neta za 1:0.

Barsa poravnava rezultat samo pet minuta kasnije. Lionel Mesi je uzeo loptu od Luisa Suareza posle prekida, prošao između dvojice igrača crveno-belih i isto tako između dvojice zakucao loptu u mrežu.

Đordi Alba je fantastično pronašao Luisa Suareza centaršutem ka suprotnoj, desnoj stativi u 62. minutu, Urugvajac je tukao glavom i Oblak mu je odbranio.

tan2020-1-92214396150.jpg

Foto: Tanjug/AP

Na pravom mestu je bio Antoan Grizman koji je glavom gurnuo loptu u mrežu i Barselona je po isteku sat vremena igre preokrenula.

Atletiko je uzvratio u 80. minutu kada je Vitolo dobio loptu u šesnaestercu Katalonaca i imao jedan na jedan sa Netom. Golman Barse ga je spotakao i dobio žuti karton, a Atletiko je dobio penal.

Iskoristio ga je Morata koji je poslao loptu u desnu, a Neto je "poleteo" ka levoj strani i Atletiko je izjednačio na 2:2.

Saudi Spanish Super Cup Soccer

Foto: Tanjug/AP

Jorgandžije do pobede dolaze iz kontre u 86. minutu, ali i uz malo sreće. Morata je povukao loptu i prosledio je Korei, ovaj je istrčao i šutirao u Neta, ali se od njega lopta odbila uvis i nastavila ka mreži.

Igrači Barse nisu uspeli da je zaustave na vreme i Atletiko je pobedio, pa će u meču za trofej Superkupa igrati protiv Reala u 12. januara u 17 sati.

Saudi Spanish Super Cup Soccer

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    10. januar 2020 | 10:37

    Oni uvek mogu na neki turnir da organizuju ovog tipa ali ok ipak je to nebitan superkup

  • Aleksandar

    10. januar 2020 | 08:03

    Sta rade ovi ljudi u s arabiji?? Mnogo su platili ocigledno seici, ali mislim da ovakvim potezima devastiraju takmicenje i trofej za koji se bore. Spanski trofej-igra se u Spaniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA