≫ 

Bane Ivanović se vraća u reprezentaciju Srbije! Tumbaković poručuje: Ne vidim u čemu je problem

Defanzivac Zenita bi već u martu mogao ponovo da zaduži nacionalni dres

  • 29

Branislav Ivanović bi ove godine mogao da se vrati u fudbalsku reprezentaciju Srbije za koju nije igrao mjoš od Svetskog prvenstva u Rusiji!

Ovo je u intervjuu za Politiku najavio selektor Orlova Ljubiša Tumbaković koji je dodao da ne vidi u čemu je tu problem.

- Naravno da razmišljam o Branislavu Ivanoviću. Znam da je ovo veoma kompleksno pitanje, ali govorimo o potencijalu igrača koji danas igra u jednoj od najjačih evropskih liga, gde je još kapiten i lider ekipe Zenita. Što se mene tiče, ne vidim nikakav problem oko povratka Ivanovića, sa kojim imam odličan odnos. Imam i potpunu autonomiju u radu i odlučivanju - rekao je Tumbaković i dodao:

Ljubiša Tumbaković Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković Foto: MN Press

- Razmišljam i u tom pravcu (da ga pozove za meč sa Norveškom). Do tada ima još dosta vremena, a naše odluke moraju da budu brze, tačne i pre svega u interesu srpskog fudbala, a ne nekog pojedinca.

Podsetimo, Srbija sa Norvežanima igra 26. marta u Oslu i ukoliko prođe u finalu baraža Lige nacija igraće u Beogradu sa boljim iz duela Škotska - Izrael.

U slučaju plasmana na EP, Orlovi će u grupi biti sa Hrvatskom, Engleskom i Češkom i svoje mečeve će igrati u Londonu i Glazgovu.

Slučaj ''Banetova traka'' i istina da nije ni planiran da ide na SP

FUDBAL SRBIJA SPISAK Ivanović u društvu bivšeg selektora Krstajića Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Što se tiče Ivanovića, taj njegov ''zategnuti'' odnos sa nacionalnim timom počeo je pred SP kada mu je oduzeta traka. A prema rečima Nemanje Matića, koji je dao ekskluzivan intervju za Telegraf, Ivanović nije ni trebalo da igra posle kvalifikacija za SP.

- Moja informacija je bila da selektor nije planirao Baneta i da je video drugog igrača na njegovom mestu. Tako su mi rekli, da nije planiran uopšte da igra. Ja sam im tada rekao: ''Ako je to vaša fudbalska odluka i ako misilte da ne igra, onda porazgovarajte sa čovekom i kažite mu da zna na čemu je''. Tako je tekao razgovor.

- Oni su rekli da je sve u redu i da će pričati s njim, ali se ispostavilo na kraju da je Bane igrao. Meni je to malo čudna situacija. Nisam hteo da se mešam, malo je ta odluka bila nespretna. Morali su da razgovaraju sa njim i Kolarovom ka zamenikom da na kraju ne napravimo cirkus, ali je posle tako ispalo. Mislim da je to moglo da sačeka i završetak SP, ali 'ajde. Nije moje da to pričam - rekao je Matić našem portalu krajem decembra.

>>> Iako je repriza finala Lige šampiona, Liverpul je apsolutni favorit na današnjem (18.30) gostovanju Totenhemu, koji ne igra kao prošle sezone, i bez povređenog Kejna je. Kvota na dvojku je zato 1,75, dok je kec čak 4,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Liverpul.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    11. januar 2020 | 13:39

    dom penzionera

  • Nebojša

    11. januar 2020 | 13:33

    To sto su uradili Banetu Ivanovicu je bruka i sramota i pokazuje ko smo ista smo . Zbog takvog ponasanja i jesmo tu gde smo. Igrac sanajvise odigranih utakmica za Srbiju bezprekorno ponasanje i na terenu i van njega to nije nikako zasluzio . Sram i stid da je svih onih koji su za to odgovorni .

  • 534

    11. januar 2020 | 11:41

    Nema nikakvih problema. Pošto uskoro nećemo videti ni evropsko ni svetsko prvenstvo potpuno je svejedno ko će igrati za reprezentaciju. Ko bude bio najbliže stadionu u vreme utakmica slobodno neka svrati da igra. Mogu i oni taxisti sa Autokomande.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA