≫ 

Fudbalski kralj Ibrahimović tresao mreže u 4 dekade: Zlatan dao "domaći zadatak" i velikom Ronaldu

Godine Šveđaninu ne predstavljaju nikakav problem da postiže golove

  • 0
FK Milan Zlatan Ibrahimović

Foto: Tanjug/AP

Zlatan Ibrahimović i u 38. godini nastavio je da trese mreže, a gol protiv Kaljarija  u dresu Milana doneo mu je svojevrstan rekord. 

Naime, legendarni Šveđanin upisao se u istoriju fudbala kao igrač koji je tokom 4 decenije postizao barem po gol na profesionalnim mečevima. Tako je popularni Ibrakadabra prvi profesionalni gol postigao 29. oktobra 1999. godine u Dresu Malmea protiv Vestra Frolunda, da bi nastavio tokom dvehiljaditih da "teroriše" golmane širom sveta u 169 navrata.

Proteklu dekadu Šveđanin je zatvorio u dresu LA Galaksija, a ukupno je postigao 304 gola, da bi i ove 2020. godine, na drugom meču za Milan zatresao mrežu. Sve ukupno, Ibrahimović je tokom 4 decenije, do sada, postigao 475 golova, a nastupao je za 9 klubova u sedam različitih zemalja.

Ono što je takođe zanimljivo je da je u dresu Milana postigao gol na drugom meču, prvom u kom je starter, dok je, recimo, Kristijanu Ronaldu trebalo tri utakmice za prvi gol u dresu Juventusa.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA