≫ 

Partizan počeo pripreme za proleće: Savo precrtao još četvoricu fudbalera

Prvom timu priključeni najtalentovaniji momci iz omladinske škole, a očekuju se i pojačanja

  • 22
Savo Milošević Foto: Marko Jovanović

Nepunih mesec dana od poslednjeg takmičarskog meča u jesenjem delu sezone, Partizan danas počinje pripreme za nastavak takmičenja u Superligi Srbije i ujedno nastavlja rekonstrkciju igračkog kadra koja je započela minulog leta. Igrački kadar koji je izneo najveći teret u prvoj polusezoni je kompletno očuvan, ali je zato struka “precrtala” nekolicinu, tačnije pet fudbalera, na koje ne računa u predstojećem periodu.

Ne računajući golmana Filipa Kljajića, koji je u prvim danima nove 2020. godine realizovao transfer u japansku Omiju, o čemu je Telegraf već pisao, trener Savo Milošević je rešio da pred početak zimskih priprema dodatno rastereti kadar i reši se igrača koji nisu imali bitnu ulogu u prethdnom periodu.

Konkretno, radi se o desnom beku Periši Pešukuću, koji će po svoj prilici na pozajmicu u Budućnost, odakle je letos i stigao u Humsku, Zlatanu Šehoviću, kome je Partizan dao odrešene ruke u pronalasku nove sredine, Strahinji Jovanoviću (ističe mu ugovor na leto, pa će biti ili prodat ili pozajmljen) i Petru Gigiću, čija izvesna pozajmica u Mačvu ima za cilj da ga vrati u ritam i omogući da narednog leta pokuša da se izbori za mesto pod suncem u Humskoj.

Sa druge strane, u prvi tim su prekomandovani najtalentovaniji momci iz omladinske škole, koji će dobiti priliku da osete “barut” priprema u najjačem sastavu i eventualno se nametnu struci. Radi se o , Đorđu Vukaniću (golman), Nikoli Čoliću (ofanzivni vezni), Urošu Kneževiću, Miljanu Momčiloviću (obojica zadnji vezni), Nemanji Joviću i Savu Arambašiću (objica napadači), o čemu smo takođe ranije pisali.

Valja napomenuti da crno-beli treba da reše statuse i pozajmljenih igrača Nemanje Nikolića, koga Vojvodina neće zadržati do kraja pozajmice, kao u Muse Ndžaija, koji je juče stigao u Beograd na razgovore sa čelnicima kluba.

Takođe, Partizan aktivno radi i na angažovanju pojačanja i u ovom trenutku su prioriteti još jedan centralni defanzivac, kao i napadač, koji bi pojačali konkurenciju i timu.

U svakom slučaju, na spisku Sava Miloševića je u ovom trenutku 31 fudbalera i svi će se oni naći u avionu za Tursku, gde se ekipa seli u ponedeljak kako bi odradila prvu fazu rada.

Ovo je spisak fudbalera crno-belih: Vladimir Stojković, Nikola Čolić, Đorđe Vukanić, Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Nemanja Miletić, Aleksandar Lutovac, Bojan Ostojić, Strahinja Pavlović, Igor Vujačić, Dominik Dinga, Slobodan Urošević, Rajko Brežančić, Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Bibras Natho, Milan Smiljanić, Lazar Marković, Zoran Tošić, Ivan Lakčević, Takuma Asano, Filip Stevanović, Đorđe Ivanović, Lazar Pavlović, Sejduba Suma, Umar Sadik, Savo Arambašić, Nemanja Jović, Uroš Knežević, Miljan Momčilović, Nemanja Jović, Slobodan Stanojlović.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    12. januar 2020 | 09:42

    O Partizane o sampione,uz tebe uvek smo mi zato POBEDI... To nam treba,nasa deca iz omladinske skole,pun pogodak sto su prekomandovani u prvi tim! A ne neki la para,kanjas,zandari,murkani...🤣🤣🤣🤣

  • Ujka Zitko PFK

    12. januar 2020 | 09:46

    Mi imamo bisere i supertalentovane igrace u omladinskoj skoli.Ne trebaju nam ko nekima duel prasak i lenjor omeksivac,pa da se pali masina🤣🤣🤣🤣

  • Pirke

    12. januar 2020 | 09:42

    Savo zadrzi Šehovica !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA