≫ 

Jović uzeo prvi trofej u Realu, Atletiko "pao" posle penal ruleta u Džedi!

Bolje "penaldžije" bili su Zidanovi učenici nakon 120 minuta bez golova

  • 8
FK Real Madrid slavlje

Foto: Tanjug/AP

FK Real Madrid slavlje

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Superkup Španije koji se ove godine irgao u Džedi na stadonu "Kralj Abdulah". U finalu, tek nakon boljeg izvođenja penala, Zidanov tim je savladao gradskog rivala Atletiko rezultatom 4:1, pošto je nakon 120 minuta meč završen bez golova.

Junak je bio golman "Kraljevskog kluba" Tibo Kurtoa koji je u penal seriji zaustavio pokušaj Saula, a za ostalo su se pobrinuli Karvahal, Rodrigo, Modrić i kapiten Serhio Ramos.

 

Neprecizan kod Atletika bio je i Parti, dok je jedini pogodak za "Jorgandžije" sa penala postigao Tripije.

Naš Luka Jović bio je starter, imao je jednu vrlo dobru šansu koju nije iskoristio, a Zidan ga je zamenio pred kraj regularnog dela meča.

stefan savić

Foto: Tanjug/Ap

Prvi put je Superkup Španije održan po turnirskom sistemu, a Džeda je bila domaćin, pa su Arapi imali priliku da gledaju četiri najbolja španska tima (Barsa, Real, Atletiko, Valensija) u nekoliko dana.

Zidanov Real je ponovo pokazao da ima šampionski nerv, očito je da Francuz zna da konsoliduje ekipu koja je i bez trojice najboljih ofanzivaca Benzeme, Azara i Bejla uspela da potuče konkurenciju i dođe do prvog trofeja ove sezone.

Osim Kurtoe, najsazlužniji za ovakav epilog definitvno je i Urugvajac Federiko Valverde koji je u 115. minutu ključno odreagovao u kontri Atletika koja je pretila da se završi golom.

Naime, "Jorgandžijama" se u toj situaciji otvorila kontra, Morata se stuštio ka Kurtoi, imao je brisan prostor ispred sebe, a onda ga je Valverde nesportski pokosio s leđa i sprečio vrlo verovatno pogodak napadača Atletika.

Valverde je momentalno dobio crveni karton, ljuti su bili fudbaleri Čola Simeonea, ali se Real odbranio do kraja meča, a onda u penal seriji slavio pobedu.

Pogledajte start Valverdea koji je sasvim sigurno bio najvažniji momenat utakmice.

 

atletiko real

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van Nisterlooy

    12. januar 2020 | 22:14

    Penali se sutiraju, Jovic vec sat vremena nije na terenu, ali njegova slika stoji. Pa dobro, realno je poslednja slika u dresu Reala. Covek pojma nema sa zivotom. Ne mrzim nase igrace kao pojedini bolesnici, samo sam realan.

  • Rola

    13. januar 2020 | 13:38

    Nije samo Jović uzeo trofej tu sam i ja navijao sam imam isti učinak kao Jović.

  • Markes

    13. januar 2020 | 00:45

    Objasnite mi molim vas ovaj sistem: Superkup Spanije bi trebalo da igraju osvajac La Lige (Barcelona) i osvajac kupa kralja (Valensija). ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA