≫ 

Barselona izazvala tektonski poremećaj: Ozvaničen dolazak Setijena na klupu Katalonaca!

Kraj!

  • 4
Kike Setijen Foto: Youtube.com

Barselona se zahvalila Ernestu Valverdeu i dala trenersko mesto Kikeu Setjenu!

Posle dve i po sezone u klubu, Valverde je završio svoj mandat ranije, pet meseci pre isteka ugovora.

Nekoliko španskih medija objavilo je tokom popodneva da je to već gotova priča, 55-godišnjak koji je već predstavljao Barselonu kao igrač, više to neće činiti kao trener. To je ozvaničeno malo pre ponoći, što je izazvalo veliki šok među navijačima.

Poraz od Atletika sa 3:2 u polufinalu Superkupa je bila kap koja je prelila čašu, Barsa je prva u šampionatu samo na osnovu gol razlike, ali glavni problem je što se ne vide samopouzdanje i ubojitost koje su nekada krasile Barsu.

Klub dugo nije imao pravu opciju za naslednika, prve ponude su odbili Ćavi i Ronald Kuman, ali u Barseloni svakako nisu želeli više da čekaju, nije ni Valverde bio raspoložen da vodi tim znajući da će svakog trenutka biti smenjen.

Posebno je zanimljivo bilo što se potencirao Maurisio Poketino kao naslednik, iako je legenda Espanjola i zbog toga je govorio da nikada neće otići u Barselonu.

Na kraju, Marka je objavila da će Kike Setjen biti novi trener! U pitanju je stručnjak koji je vodio Santander i Las Palmas, najjači klub u biografiji mu je Betis, pa je jasno da će on biti novo rešenje.

Potpisao je ugovor do kraja juna 2022. godine, a bće promovisan već u utorak 14. januara. U 13.30 će potpisati ugovor, fotografisaće se na stadionu u 14.00, a u 14.30, biće održana promocija i pres konferencija.

Video: Dejan Stanković izdvojio Van La Paru i održao mu govor na prvom treningu u Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • celavi70

    13. januar 2020 | 23:40

    Naravno da su opet nasli nekog indijanca koji ce da radi onako kako mu Messi kaze. Ni jedan ozbiljan nije lud da im bude trener !

  • Laki

    13. januar 2020 | 17:54

    Eto novi posao za Milojevića.

  • Cc

    13. januar 2020 | 18:40

    Sem Messija nema Barsa ozbiljnog igraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA